Ove godine sređivanje ulice Vuka Karadžića i izgradnja parkirališta

Među prvim projektima koji će biti realizovani početkom 2021. godine jesu rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića i izgradnja parkirališta tipa “Fast park” na uglu Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića ili iza zgrade RFZO .

Prvog dana ove godine objavljene su dve javne nabavke – izrada tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića i izrada urbanističke i tehničke dokumentacije za izgradnju objekta montažno-demontažnog prkirališta tipa “Fast park” i parterno uređenje javne blokovske površine.

Ulica Vuka Karadžića biće kompletno rekonstruisana u dužini od 550 metara, od Železničke ulice do mosta na Kolubari, a u budžetu Valjeva je za te radove opredeljeno 85 miliona dinara, dok je za izgradnju parkirališta “Fast park” planirano 25 miliona dinara.

Sudeći prema tehničkoj dokumentaciji, pojedina rešenja su izmenjena u odnosu na ona koja su data u tehničkoj dokumentaciji iz 2019. godine, biće zadržano drveće sa obe strane Ulice Vuka Karadžića, trotoari će biti popločani behaton pločama u okviru kojih će biti integrisane pešačke i biciklističke staze, obeležene različitim bojama behaton ploča.

Ukida se postojeće parkiranje na trotoarima. Planirano je podužno parkiranje na kolovozu sa desne strane za kratkotrajno zaustavljanje za potrebe snabdevanja lokala. Poželjno je podužno parkiranje projektovati u nišama, piše u tehničkoj dokumentaciji. Takođe, u tehničkoj dokumentaciji je naznačeno da se na pešačkim prelazima u okviru kolovoza postave platforme za usporavanje brzine.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *