Odbojkašice Železničara poražene u finalu Balkanskog kupa

Lajkovac je u subotu i nedelju bio domaćin finala Balkanskog kupa (BVA kup), zvaničnog takmičenja Evropske odbojkaške asocijacije, u kojem su se sastali domaći Železničar i turski THY Istanbul. Turkinje su bile bolje i obe utakmice dobile sa po 3:1. Lajkovčanke su pružile dostojan otpor, u oba susreta dobile prvi set, da bi kasnije došao do izražaja kvalitet rivala. Turski tim se na ovaj način plasirao u KUP izazivača, gde će se u šesnaestini finala sastati sa hrvatskim Kaštelom.

Železničar trofej
Istanbul trofej

Prvi meč završen je rezultatom 3:1 (21:25, 25:17, 25:20 i 25:14), a drugi istim rezultatom, po setovima 17:25, 25:17, 25:22 i 25:15. Najefikasnije kod pobednika u oba dana bile su Madi, Asli, Morales i Polen, dok su se u redovima Želje po broju poena istakle Milana Rajlić, Barbara Batinić i Jovana Mirosavljević, ovogodišnje pojačanje iz Jedinstva (Stara Pazova).

Za Železničar su nastupale: Anica Kutlešić, Jovana Mirosavljević, Milana Rajlić, Aleksandra Gajić, Sara Ranković, Nikolina Zarić, Nada Mitrović, Maja Savić, Barbara Batinić, Tamara Marković, Rada Perović i Vanja Ivanović.

Kolubarski Info / Foto: Odbojkaški savez Srbije

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *