Štab za vanredne situacije grada Valjeva

Novo rukovodstvo grada Valjeva, koje predvodi novi gradonačelnik i komandant Štaba Lazar Gojković danas je održalo sednicu Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, s ciljem da se upoznaju sa trenutnom situacijom u Valjevu i Kolubarskom okrugu, u toku pandemije Korona virusa.

Štab za vanredne situacije grada Valjeva

Kao novi komandant Štaba za vanredne situacije Lazar Gojković se zahvalio na dosadašnjem radu svim članovima Štaba i institucijama koje su podnele najveći teret u borbi protiv Kovid 19 virusa i istakao da će i novo rukovodstvo nastaviti da sprovodi sve preporuke i mere nadležnih institucija, kako bi se što pre okončala ova situacija i zaštitilo zdravlje građana Valjeva.

Gradonačelnik je obavešten da se situacija u Valjevu smiruje i da svakog dana ima sve manje zaraženih i obolelih od Korona virusa, sve je manje pacijenata u Kovid ambulanti Doma zdravlja i u Opštoj bolnici u Valjevu, koja od ponedeljka počinje sa operacionim programom.

Štab za vanredne situacije grada Valjeva
Štab za vanredne situacije grada Valjeva

Direktori ovih institucija su obavestili da su spremni za eventualni novi talas virusa koji se može desiti na jesen, sa početkom školske godine.

Komandant Štaba za vanredne situacije Lazar Gojković je rekao da nema mesta za opuštanje i da se mora nastaviti sa primenom svih naloženih mera Kriznog štaba Republike Srbije i preporuka gradskog SOT-a.

Izrazio je nadu da će se nastaviti tendencija opadanja broja zaraženih i obolelih u našem gradu.

Sednici Štaba za vanredne situacije su danas, prvog dana nakon konstituisanja nove gradske vlasti, pored gradonačelnika Lazara Gojkovića, prisustvovali njegov zamenik Nemanja Petrović, predsednica Skupštine prof. dr Snežana Rakić, Viktor Mićić, zamenik predsednika i Branka Rosić, novi sekretar Skupštine grada Valjeva.

Kolubarski Info 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *