Lazar Gojković (SNS) novi gradonačelnik Valjeva

Prva radna sednica Skupštine grada Valjeva održana je dvadeset minuta nakon konstitutivne, a novoizabrani odbornici birali su gradonačelnika Valjeva, njegovog zamenika i članove Gradskog veća. Lazar Gojković, koji je i bio prvi na listi  „Aleksandar Vučić – za našu decu“, izabran je na mesto gradonačelnika, za koga je glasalo 48 odbornika. Njegov zamenik je Nemanja Petrović . I na ovoj sednici prisustvovalo je 50 odbornika.

Na predlog  novoizabranog  predsednika Skupštine grada Valjeva, prof. dr Snežane Rakić,  Lazar Gojković, koji je i bio prvi na listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“, izabran je za novog gradonačelnika Valjeva, a za njegov izbor glasalo je 48, od ukupno 50 prisutnih odbornika.

„Danas, sa ove instance gledajući, želim da mislim da je 90 000 ljudi, građana grada Valjeva, upravo ovde sa nama. I oni koji vuku kolica na gradilištu, oni koji baš sada ispisuju lekarske recepte, oni koji provlače robu kroz kasu, koji kupuju detetu knjige za školu, oni koji su upravo ušli u gradski autobus, koji su seli da se odmore, koji su rano ustali, posejali, požnjeli.. A mi smo ovde zbog njih. Ovde smo njihovom odlukom. Postavljeni na sam početak, sa jasnom naznakom da smo sada mi na potezu. I da im pokažemo da nisu pogrešili..  Mogli biste me nazvati mladim, možda neiskusnim, ali cilj ispred mene je potpuno jasan. U narednom periodu svoje vreme, energiju i poznanstva ću usmeriti ka stvaranju novih vrednosti za nas grad“, istakao je Lazar Gojković, novoizabravi gradonačelnik Valjeva i dodao:

Lazar Gojković
Lazar Gojković, Foto: Željko Bošković

 „I ovaj put nisam sam. Veliki teret i odgovornost koje su nam Valjevci odredili delim sa svojim timom, gde ubrajam i sve vas prisutne. Svako ko misli da ovim angažovanjem doprinese sebi lično, greši i nije mu mesto među nama. Svako ko misli da može biti kompromisa sa onim što je potrebno Valjevu i građanima greši. Nema kompromisa. Valjevcima je potrebno da vide rad, posvećenost, ljudski odnos prema njihovim potrebama i poštovanje. Poštovanje prema činjenici da oni od svoje zarade izdvajaju novac za ovaj grad.

Kažu neki da građani kratko pamte.. Ne znam kako da se složim sa tim. Jer ja pamtim sve dobre i lepe stvari koje su se dogodile u ovom gradu. Zato kažem dajmo im vrednosti koje će pamtiti:

-Ako žele ulicu , uradimo ulicu.

-Ako žele posao, uredimo industrijsku zonu, dovedimo kvalitetne domaće i strane investitore.

-Ako će lakše da studiraju, prodaju svoje proizvode, unaprede svoje poslove, brže dođu do državnih insitucija, povežimo se sa Beogradom, sa Srbijom novim brzim trakama.

-Ako žele da ostare u Valjevu, a sami su, pružimo im dostojanstvo u starosti, završimo gerontološki centar.

-Ako mladi žele više, pitajmo šta je to i uradimo, jer njima pripada budućnost.

 Republika nam u tome pomaže. Količina i kvantitet obećanih investicija jasno govori o rešenosti države i predsednika Aleksandra Vučića da pomognu da naš grad uhvati korak sa ostalim gradovima koji su se razvili i postali dobro mesto za život. Hvala im na tome.

Lazar Gojković
Lazar Gojković, Foto: Željko Bošković

Pred vas odbornike, kao članove najviše institucije jednog grada, postavio bih novi cilj. Okrenite se budućnosti, stvaranju novih političkih paterna ponašanja. Onog koji pretpostavlja bezuslovnu saradnju, korektnu razmenu mišljenja i pouzdanu nameru da se isključivo odlučuje u interesu građana! Licni interesi i sukobi moraju postati ružna istorija našeg prostora. Napokon mora da zavlada politička kultura – Jednom rečju progresivni mir.

Da, imaću i opoziciju. Ali znam da niko u ovoj sali ili van nje neće biti opozicija svojim sugrađanima i Valjevu. Budite opozicija tako što ćete ukazati da možda neki način nije dobar, ali ne i opozicija koja će reći – to nam nije potrebno.

Moja sportska profesija me je naučila da i pored najbolje trenerske strategije, sve zavisi od igrača na terenu. Upoznaćete ih uskoro. I pre nego što ih svojim glasom podržite moram Vam reći da je postojao samo jedan kriterijum. Biti deo tima koji donosi promenu.

Svakako vremenom svi mi moramo postati marionete u rukama običnih, poštenih građana Valjeva i njihove inetrese staviti ispred svakog drugog… Zato predlažem da se okrenemo stazi zajedništva i stvaralaštva za opštu dobrobit i budimo tim progresivnih, koji se svakodnevno spontano uvećava.

Dakle, preispitajte svoje standarde, preispitajte svoju ličnu strategiju, svoje motive, jer pred građane izlazimo sa dobrim namerama i dobrim ciljevima. Setimo se osobina koje su nam roditelji podarili, a koje ni u političkom životu ne smemo zanemariti: poštenje, plemenitost, empatija, mir, sloga..

Pre par godina sam u medijima pročitao jednu životnu priču koju ne mogu da  zaboravim. Bračni par je došao u valjevski centar za vantelesnu oplodnju. Došlo je njih dvoje. U koferu su imali mnogo tuge, mnogo bola, mnogo nadanja.  Sve što su ikada želeli svelo se na jedno. I znate šta? Uspeli su. Novinar ih je pitao kakve uspomene nose iz Valjeva? Odgovorili su: Mi odavde ne nosimo uspomene. I kada odemo, zauvek ostajemo u Valjevu i Valjevo ostaje u nama. Valjevo nam je dalo ono što niko nije mogao…

Lazar Gojković
Lazar Gojković, Foto: Željko Bošković

Možemo li mi da damo svojim sugrađanima, komšijama, prijateljima ono što niko nigde ne može sem u Valjevu?

Svakako, sada sam uveren da je Valjevo na novoj prekretnici. Imam priliku da ovaj put lično doprinesem svom gradu i jako sam srećan zbog toga. Dodatnom optimizmu i samopouzdanju doprinosi snaga mog tima, kojem čvrsto verujem. Na kraju, zamolio bih i poštovane građane da nam pomognu, da nas koriste, da osete pripadnost našoj ideji, da budu pohvaljeni i nagrađeni kao oni koji su najviše učinili! Zato je širimo dalje i hajde da zajedno uradimo sve kako bi život u Valjevu postao statusni simbol najboljih!

Ja drugog cilja nemam – zato POČNIMO“, poručio je svim Valjevcima Lazar Gojković.

 Za zamenika gradonačelnika Valjeva izabran je Nemanja Petrović, diplomirani ekonomista, za koga je glasalo 36 odbornika.

Novi članovi  Gradskog veća grada Valjeva su:

  1.  Vladimir Blagojević
  2. Vladimir Mišković
  3. Nenad Patjarević
  4. dr Dušan Ružičić
  5. Dragana Terzić
  6. Marko Jevtić
  7. Srđan Ilić
  8. Miroljub Milovanović
  9. Velimir Arsenović.

Valjevski socijalisti glasali su za gradonačlnika, Lazara Gojkovića, dok za zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća nisu.

Kolubarski Info / Foto: Željko Bošković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *