Redari pomažu građanima u redovima

Od ovog jutra, ispred trgovinskih objekata, banaka, pošta i drugih javnih ustanova gde su proteklih dana primećeni veliki redovi, nalaze se redari Gradske uprave Valjevo. Njihov zadatak je da pomažu građanima, upozoravaju na primenu mera lične i uzajamne zaštite i dele zaštitnu opremu onima koji nemaju.

Ova aktivnost se organizuje u okviru naloženih mera od strane Štaba za vanredne situacije grada Valjeva. U tu svrhu nabavljeno je 100 fluorescentnih prsluka na kojima odštampan grb grada Valjeva i međunarodni simbol civilne zaštite.

Apelujemo na sve građane da, prilikom čekanja u redovima, drže distancu od dva metra, jer stajanjem preblizu drugih ljudi ili guranjem, neće ući ranije u objekte koji primaju propisan broj korisnika, a rizikuju da se zaraze opasnim virusom!

Takođe je važno da prilikom izlaska na ulicu i ulaska u objekte imaju adekvatnu zaštitu, maske i rukavice, ili bilo kakvu zaštitu usta i nosa, kao i da redovno peru i dezinfikuju ruke sapunom, alkoholom ili antibakterijskim gelovima.

Kolubarski Info 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *