U Valjevu još 11 obolelih, ukupno 120

U Valjevu od jutros još 11 osoba pozitivno je na COVID – 19, a sada ih je ukupno 120. I dalje je veliki broj prevoza za Beograd. Samo u toku jučerašnjeg dana, osam osoba prevezeno je na klinike, a tri na Sajam. Zbog veliog broja testiranja, u Domu zdravlja i bolnici pojačana je potreba za zaštitnom opremom.

“Pored svega što se dešava, ovom prilikom bih zahvalila na donaciji u vidu novog rendgen aparata, koji smo dobili sinoć. Posebnu zahvalnost dugujemo našem predsedniku Aleksandru Vučiću i Bratislavu Gašiću, koji su, kad su čuli za naše potrebe u COVID centru, doirali oaj aparat. Sada očekujemo stručnjake koji će aparat montitari, a moja zamisao je da taj rendgen i ostane u COVID centru, da se dogradi još jedna prostorija, kako bi imali jedan mini dom zdravlja, koji bi nam služio za pregled stanovništva van ove epidemiološke katastrofe“, rekla je dr Branka Antić, direktorka Doma zdravlja Valjevo.

Ostaje još, naglašava dr Antić, da valjevski Dom zdravlja formira svoju laboratoriju, kako bi se radile analze krvne slike i CRP-a, što je veoma bitno u ovakvoj situaciji. Inče, ona je istakla da je veoma ponosna što je direktor ove zdravstvene ustanove.

“Ponosna sam što sam deo opšte medicine, to su moje kolege, jer sam i sama specijalista opšte medicine. Moje kolege su pokazale izuzetnu hrabrost u ovoj situaciji, svaki dan  pregledaju pacijente koji su bolesni i sumnjivi na koronavirus. Sa službom hitne pomoći, podneli smo najveći teret u Valjevu i istrajavamo i dalje. Naravno, ponosna sam i naše higijeničare i vozače, koji takođe rade jedan jako naporan posao. Mnogo sam srećna i zadovoljna jer se niko od radnika ne buni, svi radimo punom parom. Naš COVID centar radi 24 časa dnevno i to ni malo nije lako“, kaže dr Antić.

Posebnu zahvanost dr Antić uputila je tehničaru Ognjenu Andriću, koji je koordinator za testiranje i koji je napravio veoma važne kontakte sa laboratorijom u Batajnici i mladim ljudima koji su obučeni za testiranje.

Kolubarski Info / Dejan Marković / Foto: Đorđe Stefanović

4 Komentara

  1. jelica
    April 15, 2020 - 9:25 am

    SPASITE bolnicko osoblje! i valjevo je srbija zamolila bih vase novinare da neko iz naseg grada pokusa da nabavi ambilife za medicinske ustanove jer su to ruski najbolji uredjaji za bolnice za preciscavanje vaduha i ubijanje virusa hvala unapred

    Reply
    • zeljko
      April 15, 2020 - 10:56 am

      Tako je Jelice, svaka cast

      Reply
    • Sanjca Milas
      April 21, 2020 - 8:33 am

      Draga Jelice a gde mozemo da kupimo te prečišćivače i koliko koštaju?

      Reply
  2. jelica
    April 15, 2020 - 9:27 am

    SPASITE bolnicko osoblje i ne dozovlite zarazu u boolnicama i ustanovama za stare! i valjevo je srbija zamolila bih vase novinare da neko iz naseg grada pokusa da nabavi ambilife za medicinske ustanove i staracke domove jer su to ruski najbolji uredjaji za bolnice za preciscavanje vazduha protiv virusa i bakterija i ceo svet ih trazi danas

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *