U Valjevu potvrđeno 27 slučajeva korona virusa, 402 u izolaciji

Prema poslednjim potvrđenim podacima nakon testiranja u prethodna 24 sata broj zaraženih korona virusom u Valjevu povećao se za 3, tako da ukupan broj obolelih sada iznosi 27. Broj od 27 obolelih predstavlja 10 odsto od ukupno zaraženih u Srbiji.

Od ukupnog broja zaraženih na Infektivnoj klinici u Beogradu zadržano je 8 pacijenata, a njih 402 sa teritorije grada Valjeva nalaze se u kućnoj izolaciji. Reč je o licima koja su bila u kontaktu sa zaraženima i čija klinička slika zahteva lekarski nadzor.

Broj lica koja su doputovala iz inostranstva, a koja se nalaze na teritoriji grada Valjeva iznosi 76 i oni su u karantinu.

Inače, prema poslednjim podacima ministarstva zdravlja objavljenim danas u 15 časova, ukupan broj obolelnih od korona virusa u Srbiji iznosi 249, što je za 27 više u odnosu na prethodni dan. Prosečna starost obolelnih je oko 50 godina, a dve trećine zaraženih su muškarci. Dan za nama odneo je i treću žrtvu korona virusa. Reč je o ženi starosti 60 godina koja nije imala tešku kliničku sliku, sve vreme je bila stabilno, ali je došlo do naglog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja i ona je preminula, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

korona statistika 23 03 2020

KOLUBARSKI.INFO

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *