Sve o pravima i obavezama odbornika na jednom mestu

Na sednici Skupštine Grada, održanoj prošlog petka, odbornicima je podeljen Priručnik koji sadrži osnovne zakonske propise, neophodne u radu svake lokalne samouprave.

Za jednim ovakvim priručnikom se odavno oseća potreba. U njemu su objavljeni na jednom mestu Ustav Republike Srbije, Zakon o lokalnoj samoupravi, Statut grada Valjeva i Poslovnik o radu Skupštine.

U izradi ovog Priručnika učestvovali su diplomirani pravnici Mihailo Milutinović, zamenik predsednika Skupštine i Đorđe Pavlović, sekretar Skupštine.

Objavljivanje Priručnika će doprineti u radu odbornika Skupštine grada, ali i zaposlenima u Gradskoj upravi u što boljem razumevanju odluka i drugih akata koje donose. U praksi se često događa da, zbog nedovoljnog poznavanja opštih zakonskih akata, dolazi do nerazumevanja i nesuglasica.

Publikovanje ovog Priručnika je od velike koristi za rad odbornika i svih drugih organa lokalne samouprave. Posebno je značajno objavljivanje Zakona o lokalnoj samoupravi, do čijeg se sadržaja često mora doći iz različitih izvora. Sve u svemu, nadam se, da će ovaj Priručnik služiti duže od mandata ove Skupštine, kaže za kolubarski.info Milorad Ilić, predsednik Skupštine grada Valjeva.

J. Stojić / Kolubarski.info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *