Miloš Vučević u Valjevu: Izbori neće biti laki ni jednostavni

“Prestojeći izbori u Srbiji neće biti laki ni jednostavni. Za SNS oni imaju dvostruki izazov – da se bori za pobedu, a to znači i veću izlaznost. Opoziciji to neće biti cilj jer njima odgovara manja izlaznost. U toj borbi moramo redukovati predizbornu koaliciju i svesti je na razumnu meru, ostavljajući joj da se sama bori za glasove”, izjavio je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke u razgovorima sa članovima GrO SNS Valjevo u okviru posete odborima u Kolubarskom okrugu.

Cilj moje posete je, rekao je Vučević, da vidim kako funkcionišu gradovi i opštine van teritorije Vojvodine, razgovaram sa članstvom šta je do sada urađeno od obećanog, s kakvim se problemima bave na tom putu i kako se rešavaju. To je od značaja za SNS koji na predstojećim izborima u Srbiji, koji neće biti laki ni jednostavni, mora građanima da položi račune i kaže šta je od obećanog urađeno i šta će uraditi ako zadobiju njihovo poverenje.

Razgovori su pokazali, kaže Vučević, da su problemi svuda slični, da se mnogi uspešno rešavaju. To ne ide ni malo lako jer urušenu zemlju kakvu je ostavila prethodna vlast teško je oporaviti. To će potrajati, a u tome se računa i na investicioni plan čije je donošenje nedavno najavio predsednik Aleksandar Vučić.

Sednica GrO SNS Valjevo 2
Foto: Željko Bošković

Osvrćući se na mogućnost da će opozicija bojkotovati izbore Vučević je ocenio da su razlozi koje oni pominju neiskreni i netačni. Oni imaju za cilj da do izbora ne dođe navodeći kao razlog za bojkot da su birački spiskovi netačni, da im ne odgovara Izborni zakon koji su oni svojevremeno doneli do funkcionisanja javnog servisa RTS-a na čiju uređivačku politiku i izbor kadrova Napredna stranka ni jednog trenutka nije uticala, čak ni kod izbora urednika vremenske prognoze do toga da su važnu i značajnu posetu predsednika Vučića objavili u 15. minutu dnevnika!

“Oni bi najradije da izbore odlože tako što bi formirali prelaznu Vladu u koju bi postavili svoje ministre, a zatim nas lustrirali i, ne daj Bože, hapsili i vešali kako neki opozicionari ovih dana najavljuju. Na taj način bi stvorili uslove da završe svoje poslove u čemu imaju veliko iskustvo, a da potom narodu kažu da su stvoreni uslovi za demokratske izbore. Pre održavanja izbora opozicija može da govori šta hoće, da kritikuje, hvali, govori neistine i sve ostalo što im odgovara u političkoj borbi. Država neće dozvoliti pokušaj da se građanima zabrani da ostvare svoje ustavno pravo i glasaju ili da u vreme izbora ometaju biračka mesta. Ako bi se na to odlučili država će brutalno odgovoriti i tako osujetiti sve one koji se drznu da to pokušaju”, rekao je Vučević.

U obraćanju članovima Gradskog Odbora Srpske napredne stranke u Valjevu Vučević je posebno izrazio zadovoljstvo što se Valjevo, zajedno sa još nekim gradovima u Srbiji, našlo među onima čiji je kreditni rejting visoko ocenjen. To znači da se vodilo računa o trošenju dinara građana i zaduživanju. Treba očekivati da će to prepoznati investitori iz naše zemlje i inostranstva, ali da o tome mora da se pobrine i rukovodstvo Grada.

Potpredsednik Vučević se osvrnuo i na rad pravosuđa rekavši da većina sudija i tužilaca svoj posao obavlja časno, odgovorno, stručno i u patriotskom duhu ali bi moralo da bude efikasnije u donošenju presuda i okončavanju sudskih sporova. Zajedno sa njima država mora da se odlučnije bori protiv „prelivanja“ kriminala iz susednih država u našu zemlju koji dolaze pod firmom uglednih investitora. Takav novac Srbiji nije potreban i treba nastojati da se takvi vrate u matične države, zaključio je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke u sinoćnom razgovoru sa članovima GrO SNS Valjevo.

J. Stojić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *