Besplatni preventivni pregledi u bolnici i Domu zdravlja

Nakon stabilizacije epidemiološke situacije na teritoriji Kolubarskog okruga, nastavljaju se akcije besplatnih preventivnih pregleda za građanstvo, koje je pokrenulo Ministarstvo zdravlja u septembru 2017. godine.

U Opštoj bolnici Valjevo, u nedelju 7. aprila 2019. godine, od 8 do 16 časova, planirani su sledeći preventivni pregledi: ORL pregledi, pregledi EKG-a, pregledi krvnog pritiska i pregledi šećera u krvi.

Svi građani će, bez obzira da li imaju neki vid zdravstvenog osiguranja, imati priliku da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje, nekim od ponuđenih pregleda. Na taj način svaki pojedinac daje lični doprinos prevenciji na aktivan način, a takođe doprinosi ranom otkrivanju i dijagnostikovanju simptomatologije kojom se sprečava razvoj ozbiljnih oboljenja, čiji simptomi u ranim fazama oboljevanja često ostaju neprimećeni.

Besplatni preventivni pregledi i u Domu zdravlja

U nedelju 7. aprila nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda, a pored OB Valjevo, pregledi će se sprovoditi i u Domu zdravlja Valjevo od 8 do 16 časova kod lekara opšte medicine, uz kontrolu pritiska i EKG po potrebi.

Služba polivalentne patronaže radiće kontolu nivoa šećera u krvi. Mogu se pregledati i osigurana i neosigurana lica, a pogotovo pozivamo sugrađane koji nemaju zdravstveno osiguranje da iskoriste priliku i obave osnovu proveru zdravlja.

Na ovaj način ujedno će biti i obeležen 7. april – Svetski dan zdravlja. Ovogodišnji slogan je upravo „Primarna zdravstvena zaštita – osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom“.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *