Raspad valjevske opozicije

Odbornici Demokratske stranke u Skupštini grada Valjeva danas se nisu pojavili u skupštinskoj klupi i na taj način odlučili da ne učestvuju u njenom radu, dok dva odbornika novopečene Stranke moderne Srbije i jedan samostalni odbornik, za koga nismo sigurni kojoj tačno političkoj opciji pripada, prisustvuju današnjoj sednici Skupštine grada.

Prema mišljenju vladajuće stranke, ovakvo ponašanje odbornika Demokratske stranke pokazuje da opozicija nema stav po pitanju bojkota lokalnog parlamenta, kao ni odgovornost prema biračima koji su im dali glasove da zastupaju njihove interese.

“Neobičan je stav Demoktaske stranke, naročito nakon preporuke izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera da se stavovi vlasti i opozicije iznose isključivo u parlamentu i da je to osnov parlamentarne demokratije u uređenim zemljama. Građani Valjeva koji ne podržavaju političku vlast imaju pravo da zahtevaju od svojih predstavnika u lokalnom parlamentu da zastupaju njihove stavove, a sve u svemu činjenica je da je vladajuća većina uvažila nekoliko zahteva opozicije kao što je nedavna Javna rasprava o aerozagađenju grada. Inače, odbornici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije koji čine vladajuću većinu u Skupštini grada Valjeva nisu sprečavali opozicione odbornike da iznose svoje stavove i učestvuju u radu parlamenta i škupštinskih komisija.”, poručuju iz Srpske napredne stranke.

Ranije danas, odbornici Demokratske stranke Slobodan Pavlović i Duško Rakić održali su konferenciju za novinare u holu ispred skupštinske sale neposredno pred početak današnje sednice i poručili da se ovim činom solidarišu sa svojim partijskim kolegama iz republičke vlasti.

Inače, Demokratska stranka u Skupštini grada Valjeva učestvovala je sa ukupno tri odbornika.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

3 Komentara

  1. Princeza
    March 1, 2019 - 12:38 pm

    Politika vesala mora da se raspadne na svim poljima jer to nije dobra buducnosti Srbije. Opozicija radi strasne stvari kako bi skrenula narodu paznju na sebe, ali to sto su isti naumili nikada se nece sprovesti u delo.

    Reply
  2. Zoran
    March 1, 2019 - 5:28 pm

    Ma ovaj Sirće i Duško me ne iznenađuju, ali šta bi sa gospođom Erić? Ona voli sednice skupštine i komisija jer tu se zaradi i neki dinar… Verovatno su joj nadoknadili pa nije došla… A kad još čuje da pored ove ima još dve sednice u martu… Aiiii…
    30.000 manje u kućnom budžetu nije šala…

    Reply
  3. Zoran
    March 1, 2019 - 5:29 pm

    Ne brabonjaj…

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *