Usvojen predlog Elaborata o mreži osnovnih škola

Članovi Komisije za izradu nacrta akta o mreži javnih predškolskih ustanova i mreži javnih osnovnih škola, kojom predsedava član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović, su na danas održanoj sednici usvojili predlog Elaborata o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada Valjeva.

Odbornicima Skupštine grada biće upućen predlog ovog Elaborata, čiji je cilj da bude stručna i informaciona osnova za donošenje Akta o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada Valjeva. Nova mreža treba da doprinese daljem razvoju i unapređenju procesa obrazovanja i vaspitanja.

Trenutnu mrežu osnovnih škola na teritoriji grada Valjeva čini 15 osnovnih, od čega 7 gradskih i 8 matičnih škola na seoskom području, sa 37 izdvojenih odeljenja.

Predlogom Elaborata predviđeno je 30 izdvojenih odeljenja, pripajanjem sedam izdvojenih odeljenja (od 1. do 4. razreda) matičnim školama. Na taj način biće ostvaren cilj racionalizacije u prosveti, a na osnovu zahteva Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *