Gvozdenović: Veselinović poziva na silovanje, a “bori” se za radnička prava

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” i jedan od osnivača Saveza za Srbiju, Željko Veselinović, koji je javnosti poznat po pozivanju na silovanje premijerke Ane Brnabić, izneo je niz laži na račun predsednika opštine Ub i predsednika IO SNS Darka Glišića.

“Čovek kada poziva na tako gnusnu stvar, da se siluje jedna žena, ne zaslužuje apsolutno nikakvu pažnju, niti može da ima bilo kakav kredibilitet. Ovde se radi o jednoj čistoj političkoj manipulaciji. Taj Sindikat „Sloga“, ako se uopšte može nazvati sindikatom, s obzirom da šef te organizacije dotični Veselinović poziva da se siluju žene, deo je Saveza za Srbiju i ima političko krilo. Na izborima u Lučanima cela ta družina iz Saveza za Srbiju je počišćena, nisu došli ni do 10% glasova i sada su u panici počeli da izmišljaju priče, da je navodno Darko Glišić zvao neke ljude da se isčlanjuju iz Sindikata „Sloga“, što je jedna obična budalaština koja ne zaslužuje ozbiljan komentar. Bez ikakvih materijalih dokaza optuživati nekoga, pa to je nivo tračeva, to ste mogli da čujete na pijaci, u frizerskom salonu i kafiću, pa da to prenosite i iznosite u javnost. Čini mi se da je sve to psihijatrijski simptom neke ozbiljne duševne bolesti”, izjavio je gradonačelnik Valjeva, dr Slobodan Gvozdenović za KOLUBARSKI INFO.

Gvozdenović se zapitao i da li je to uopšte radnički sindikat ili politčka organizacija i naveo da su izvarali ljude uzimajući im novac za članarinu, a koristili ga za svoju političku promociju i kampanju.

“Od 90-te godine radim u zdravstvu i bio sam član raznih sindikata ali nikada me niko nije nagovarao da se iščlanim. Iščlanio sam se zato što sam smatrao da takavi sindikati ne štite moje interese kao radnika. Smatram da sindikati koji su radili na način da vam nabavljaju zimnicu, ugalj za grejnu sezonu, polutke i slično, uopšte ne zaslužuju nikakav komentar”, poručio je Gvozdenović i zapitao se kakva su to radnička prava ugrožena u valjevskoj fabrici “Krušik” ako svi, kako kaže, hrle da se zaposle u ovoj fabrici i ako na vreme primaju plate.

“Sve ovo što je rečeno ja čak ne bih nazvao ni lažima, nego potpunom budalaštinom koja samo pokazuje u kakvom se psihičkom stanju nalaze ovi ljudi iz Saveza za Srbiju. U Srbiji neće moći nasiljem da dođu na vlast. Ako oni misle da se vlast dobija na ulici, grdno se varaju”, poručio je Gvozdenović i dodao da svi oni moraju izaći na izbore i tamo odmeriti svoju snagu dok, prema njegovom mišljenju, neće proći bolje nego što su prošli u Lučanima i drugim mestima u kojima su nedavno održani lokalni izbori.

Iz Opštine Ub demantovali navode Veselinovića

Predsednik opštine Ub, Darko Glišić, je u krarkoj izjavi za naš portal demantovao lažne navode i istakao da nema saznanja da je neko iz Opštine Ub upućivao bilo kakve pozive radnicima.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” krše sopstveni Statut i ne poštuju njegova osnovna načela

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su jedan od osnivača Saveza za Srbiju, tačnije Pokreta radnika Sloga, političkog krila koje je osnovao sindikat, dok se u Statutu i na internet prezentaiji Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ navodi da je sindikalni savez nezavisan od države i državnih institucija, poslodavaca i političkih stranaka.

 

 

Veselinović, iako vrši funkciju predsednika Sindikata „Sloga“,  očigledno ne zna da je Statut pravni akt koji reguliše osnovna pravila i propise o osnivanju i uređenju neke organizacije, udruženja, ustanove…

zeljko veselinovic i zoran lazic krusik
Željko Veselinović i Zoran Lazić © Željko Bošković

Željko Veselinović, čovek koji se “bori” za radnike prostaklukom

Predsednik Sindikata “Sloga” je na društvenoj mreži Fejsbuk na vulgaran i seksistički način vređao premijerku Srbije pozivajući na njeno silovanje.

 

S.R. / Kolubarski Info

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Ana
    December 25, 2018 - 12:29 pm

    Ovo je bruka za drzavu i srpski narod da se ovako javno od strane lopva i kriminalaca omalazava drzava ,ovakav govor od strane Veselinovica, protkan mrznjom prema vrhu Vlade,prema radnicima Krusika i blacenje sindikata nezastupajuci radnicka prava,zloupotreba polozaja predsednika sindikata i ucesce u politickoj kampanji opozicije je sramno i jadno

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *