Asfalt i u zaseoku Boškovići u Pričeviću

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima obišao je selo Pričević uprkos lošim vremenskim uslovima. U ovom selu asfaltirano je 1,3 kilometra puta u zaseoku Boškovići. Izvođač radova je Preduzeće za puteve Valjevo.

asfaltiranje boskovici pricevic 1
Asfaltiran put © Željko Bošković

„Ne odustajemo ni pored ovakvog vremena sa asfaltiranjem seoskih puteva. U zaseoku Boškovići završeno je 1,3 kilometra puta, sa ovog poslednjeg tendera za asfaltiranje seoskih puteva, što je negde oko 7 miliona dinara. Kao što vam je poznato cele godine obilazimo puteve koje smo uradiili i za koje smo odvojili negde oko 62 miliona za asfaltiranje seoskih puteva. Mislim da je to prilično solidna cifra i da je izdvojeno dosta sredstava. U ovoj godini urađeno je 10 kilometara i 177 metara seoskih puteva. Ostalo je još da završimo put u Valjevskoj Kamenici, nadam se da će nas vreme poslužiti i da ćemo iduće nedelje i to završiti. Tako da smo za ovu godinu, sve ukupno sa Vladom Republike Srbije, uradili preko 51 kilometar asfalta na teritoriji grada Valjeva. Naravno u to ubrajam i radove koje je izvodilo JP „Putevi Srbije“, put Beleg-Bogdanovića brdo, put prema Peckoj, deo duplih traka, u Zabrdici 7 kilometara, zaselak Rosići. Videli ste da su urađene i gradske ulice, Vlade Zečevića i Nušićeva. Prilikom rekonstrukcije ulica urađena je i rekonstrukcija vodovodne mreže. Nadam se da ćemo iduće godine nastaviti istim tempom. Očekuju nas i velike investicije kada je u pitanju industrijska zona i ulice Mirka Obradovića i Vuka Karadžića, ali svakako što se tiče asfaltiranja seoskih puteva, nećemo stati, ići ćemo postupno kao i ove godine“, istakao je gradonačelnik.

dr slobodan gvozdenovic pricevic 2

Meštani su u razgovoru sa gradonačelnikom iskazali svoje zljadovoljstvo brzinom i kvalitetom radova i istakli da selo Pričević teži modernizaciji i da je asfalt prvi korak ka tome.

„Mogu da kažem da nam ovaj asfalt mnogo znači, imamo uspone gde nam je voda stalno odnosila put i bare su se stvarale, bilo je teško funkcionisati i deci je bio otežan odlazak u školu. Kamion za mleko dolazi svakog dana a put je bio nepristupačan. Godišnje se proizvede oko 80 do 100 tona voća i asfaltiranje ovog puta će olakšati odvoz tog voća. Nadamo se da će u našj MZ i iduće godine biti još ovakvih puteva i da će Pričević biti savremeno selo“, rekao je meštanin Zoran Bošković.

boskovici 1

boskovici 2

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *