Gradonačelnik primio buduće plivačke šampione

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i član Gradskog veća prof.dr Miroljub Ivanović su danas ugostili buduće plivačke šampione. Rezultat vredan pažnje zabeležili su valjevski osnovci i srednjoškolci na nedavno održanom republičkom takmičenju u plivanju u sportsko rekreativnom centru „Park“ u Kragujevcu.

Anja Radojević iz „Prve osnovne škole“ i Aleksandar Kovačević iz OŠ „Desanka Maksimović“ su osvojili srebrne medalje, dok su Tijana Todorčević iz OŠ „Nada Purić“, Maša Cvetković iz OŠ „Andra Savčić“, Teodora Ilić iz OŠ „Milovan Glišić“, Ilija Kovačević iz „ Prve osnovne škole“ i Anđelija Damnjanović iz „Ekonomske škole“ osvojili treće mesto – bronzane medalje.

dr slobodan gvoydenovic i prof. dr miroljub ivanovic
Prof. dr Miroljub Ivanović i dr Slobodan Gvozdenović © Željko Bošković

Gradonačelnik je na samom početku čestitao plivačima na postignutim uspesima.

„Deco, sve čestitke na uspesima koje ste postigli. Zaista sam impresioniran onim što smo videli, što ste uradili u proteklom periodu. Sportovi na vodi možda nisu toliko popularni u ovom gradu kao fudbal i košarka, ali su izuzetno značajni. Grad izdvaja sredstva, pre svega za funkcionisanje bazena u zimskom periodu ali isto tako i za druge vodene sportove kao što je vaterpolo. Svaku pomoć koju Grad može da pruži ćemo se truditi da to bude u što većoj meri i na onaj način kako ti sportski rezultati i kriterijumi kojima se rukovode pre svega sportske organizacije ispunimo do kraja. Ove godine ćemo izdvojiti sredstva za sport u onoj visini u kojoj je bilo i prošle godine u budžetu, negde oko 80 miliona dinara, ali svakako da sva ta prvenstva i ono što nam dolazi u susret a ne možemo da predvidimo, ne znamo ko će biti prvi i treba da ide na neko prvenstvo, ćemo ad hok rešavati te situacije onako kako Zakon o budžetu dozvoljava. Još jedanput vas od sveg srca pozdravljam i želim vam da imate što bolje rezultate, a pre svega da budete dobri drugovi i da slušate roditelje“, rekao je u obraćanju gradonačenik dr Slobodan Gvozdenović.

plivacki sampioni 1

”Drage plivačice i plivači čuli ste gradonačelnika dr Gvozdenovića koji je detaljno informisan o vašim rezultatima na republičkom školskom prvenstvu u Kragujevcu. Inače, gradonačelnik veoma pažljivo prati kompletno sport, a i plivanje i zaista vi ste u jednoj teškoj konkurenciji na republičkom nivou u četiri stila (kraul, leđno, prsno i delfin) ostvarili pored medalja i dobre rezultate. Može se pretpostaviti da ako nastavite vredno da trenirate pod stručnim nadzorom vi ćete imati još bolje rezultate. Ove godine na predlog gradonačelnika gradskim budžetom je predviđeno 250 stipendija za učenike osnovnih škola, tako da Grad vodi računa o talentovanoj deci“, istakao je član Gradskog veća prof.dr Miroljub Ivanović.

Predsednik Komisije za sport grada Valjeva, koji je i odbornik u Skupštini grada Valjeva, Miodrag Lazić, se obratio prisutnima:

„Osnovni cilj kada se govori o raspodeli tih sredstava i kada je u pitanju sport je da učinimo sport dostupnim svima, pogotovu najmlađima. Moramo da pospešimo razvoj tih bazičnih sportova kao što je plivanje, atletika, jer osnova vrhunskog sporta je taj školski sport, tako da ćemo u narednom periodu obratiti posebnu pažnju na to“, istakao je Lazić. On im je na kraju uputio čestitke na postignutim rezultatima, rekavši da ova školska takmičenja znaju da budu mnogo jača nego neka državna prvenstva i da je vrednost tih osvojenih medalja mnogo veća.

plivacki sampioni 2

Anja Radojević je istakla da je konkurencija bila jaka i da je stvarno bilo neophodno da se potrude kako bi osvojili medalju.

„Uzela sam drugo mesto na ovom republičkom takmičenju i plivala sam leđno. Bilo je takmičara iz cele Srbije i dobra vremena smo ostvarili. Ja sam popravila svoj lični rekord, a plivanje treniram već pet godina. Sad smo imali Međunarodno takmičenje u Zrenjaninu, osvojila sam bronzanu medalju na 200 metara leđno i uzeli smo drugo mesto u štafeti“ izjavila je Anja.

“Ja sam plivala 50 metara kraul, jako teška konkurencija je bila na takmičenju i morali smo da se potrudimo da bi osvojili medalje, popravila sam svoje vreme, i bilo je baš zanimljivo. Neki od drugih uspeha koje sam ostvarila bili su na državnom prvenstvu u Leskovcu, kad sam uzela zlato na 200 metara kraul i u Varaždinu kad sam osvojila zlato“, rekla je Maša Cvetković učenica OŠ „Andra Savčić“

plivacki sampioni 3

Ilija Kovačević, učenik drugog razreda „Prve osnovne škole“ osvojio je treće mesto, a trenira godinu dana.

Aleksandar Kovačević takmičio se u 50 metara kraul i osvojio srebrnu medalju. „Veoma sam zadovoljan uspehom koji sam postigao. To mi mnogo znači, jer ću naredne godine uspeti da ostvarim stipendiju. Za jednog vaterpolistu na ovom plivačkom takmičenju je veliki uspeh“, rekao je Aleksandar.

Na današnjem prijemu su pored učenika bili i njihovi profesori fizičkog vaspitanja Erika Jovanović iz OŠ „Desanka Maksimović“ i gimnazijski profesor i sekretar Saveza za školski sport Željko Ostojić, kao i profesor i trener PK „Valis“ Vladimir Bošković i Branislav Kovačević, potpredsednik Saveza za školski sport za fizičko vaspitanje. Svi oni imaju mnogo udela u uspehu mladih plivača.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *