Milutinović: Predstojeću zimsku sezonu dočekujemo sprmeni

Predstojeću zimsku sezonu dočekujemo sprmeni izjavio je je zamenik predsedmika Skupštine grada Valjeva Mihajlo Milutinović koji je i predsednik Komisije za praćenje javnih nabavki. Završena je procedura izbora preduzeća koje će održavati ulice i puteve tokom zime, reč je o građevinskom preduzeću Ingrap-Omni sa kojim će se potpisati ugovor i tako završiti celokupna procedura.

Mi smo obećali da će se stvari uozbiljiti i da će javne nabavke biti na najvišem mogućem nivou i to se već radi. Imali smo tender za uličnu rasvetu, ono što je predhodne godine izazvalo dosta kontraverzi, kada je „Hrvatska elektroprivreda“ (HEP) dobila taj tender. Mnogo se o tome polemisalo, ali na kraju su svi videli da je sve bilo u skladu sa Zakonom. I ovog puta smo na vreme objavili javnu nabavku, izabrali izvođača, odnosno jedinog koji se javio, tako da apsolutno spremni čekamo predstojeću zimu, ma kakva ona bila. Privredno preduzeće koje je dobilo ovaj posao ima višedecenijsku tradiciju u ovom poslu, i spremno je da na najvišem mogućem nivou odgovori izazovima koji budu pred njega postavljeni. Ono što je takođe vrlo značajno jeste iznos, prošle i ove godine, koji je maltene približan. Ove godine je to 45 miliona dinara sa PDV-om, dok smo prošle godine imali prvo 32 miliona sa PDV-om pa je iznos povećan do 45 miliona, na osnovu članu 112. ako rebalansom budžeta obezbedite sredstva, samo je neophodno da obavestite Upravu za javne nabavke što smo mi i učinili. Možemo reći da smo postigli jako dobru cenu, obzirom da su energenti skočili 40-ak % za godinu dana, a cena je ostala ista. Konzorcijum Ingrap-Omni će održavati puteve i na Divčibarama, tako da slobodno možemo reći da građani budu spokojni i bezbrižni. – objašnjava Milutinović.

Sezona zimskog održavanja ulica i puteva traje od 15. novembra do 31. marta naredne kalendarske godine. Naravno, ukoliko bi sneg krenuo već sutra, oni bi bili angažovani. Postoji tačna metodika kako se to plaćaja, kako se angažuje, postoji i dežurna služba. Sva vozila moraju biti garažorana, i u punom pogonu spremna da na poziv dispečera izađu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *