Gvozdenović oštro osudio pretnje smrću upućene predsedniku i premijerki

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović oštro je osudio pretnje koje je poslanik Dveri, Srđan Nogo, uputio predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, kao i predsednici Vlade Republike Srbije, Ani Brnabić.

„Najoštrije osuđujem jezive pretnje smrću upućene predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, kao i predsednici Vlade Republike Srbije, Ani Brnabić.

Sa dubokim gnušanjem moram da konstatujem da ovih dana, po ko zna koji put, svedočimo jednoj bahatoj i nedopustivoj izjavi koja samo potvrđuje kakvo bi zlo zadesilo našu državu ukoliko bi se ovakvi pojedinci dočepali vlasti. Politika ovog potpuno marginalizovanog pokreta još jednom je pokazala da se principi za koje se oni zalažu zasnivaju isključivo na širenju mržnje i pozivanju na nasilje.

Poziv na vešanje predsednika Republike Srbije, čoveka koji u ovom trenutku uživa najveći mogući legitimitet u našoj zemlji, ravan je političkom samoubistvu za onoga ko takvo nešto izgovori.

Sasvim sam uveren da su ovakve izjave odraz potpunog očaja u koji je nesumnjivo zapao pokret Dveri ali i svi njihovi saveznici.

Sa punim uvažavanjem i uz neizmernu zahvalnost za sve što čine za našu državu i njene građane, upućujem punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.“ – navodi se u saopštenju.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *