Vaterpolisti kluba „Valjevo Gorenje“, uz podršku Grada, kreću u regionalno i nacionalno takmičenje

Takmičenje u Regionalnoj vaterpolo ligi A2 za sezonu 2018/2019. godine za Vaterpolo klub „Valjevo Gorenje“ startuje ovog vikenda, gostovanjem u Šibeniku i utakmicom sa „Solarisom“ u subotu, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za medije ovog kluba. Od ove godine je angažovan Igor Milanović kao šef Stručnog štaba, koji je godinama unazad bio sportski direktor valjevskog kluba. Milanović je najbolji vaterpolista svih vremena i uspešan trener klubova „Partizan“, italijanskog „Pro Reko“ i turskog „Galatasaraja“ i njegov kvalitet i prepoznatljivost će sigurno biti od velikog značaja za unapređenje vaterpola u Valjevu i pozicioniranje našeg grada na sportskoj mapi ne samo u Srbiji, već i šire.

U skladu sa ambicijama i uspesima VK „Valjevo Gorenje“, koji iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate, grad Valjevo je obezbedio još bolje uslove za treninge i takmičenja VK „Valjevo Gorenje“ u Regionalnoj i Super ligi Srbiji, koja će se kasnije igrati.

„Jedan od razloga, uz angažovanje sponzora i planiranje značajno većih sredstava koja Gradsko veće i Skupština grada Valjeva, na predlog Komisije za sport, treba da usvoji je i dolazak proslavljenog igrača i trenera Igora Milanovića u Valjevo. Njegove reference su izuzetan magnet za mladu populaciju. S obzirom na činjenicu da klub raspolaže sa sedam trenera, to bi bila izvanredna akademija da nauče tehniku, taktiku i veštine kretanja dece sa loptom kroz vodenu površinu. Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je veoma argumentovano stao iza ovog predloga i mi ćemo uložiti maksimalne napore da pomognemo razvoj ovog kluba“, rekao je prof. dr Miroljub Ivanović, član Gradskog veća.

Igor Milanović, trener prvog tima i šef Stručnog štaba VK „Valjevo Gorenje“ je naglasio da je srećan što je u Valjevu sada i profesionalno angažovan, jer je učestvovao u sportskom delu kluba od početka.

„Sećam se godine, kada sam posle tri titule sa italijanskim prvoligašem, vodio klub iz Valjeva u Drugoj ligi. To su bili trenuci velike sreće za mene. Prvo, da budem deo jednog zdravog kolektiva koji se formira, a onda da budem i deo jednog početnog uspeha. Došao je trenutak i da se profesionalno angažujem u VK „Valjevo Gorenje“ i zaista se zahvaljujem na angažovanju Upravi kluba i Gradu koji je prepoznao klub i moju malenkost, kao kolektiv i disciplinovanog radnika. Ambicija ove godine nije da osvajamo titule, već da budemo čvršći protivnik svim ekipama u regionu i u Srbiji. Moju glavnu aktivnost usmeriću na usavršavanje i kreiranje jednog sistema rada, koji sam već imao prilike više puta da oformim, kako u VK „Partizan“, u Italiji, tako i u Turskoj. Mislim da mi je moj profesionalno najlepši deo, baš taj rad sa mlađim kategorijama i rad sa trenerima. Vidim veliki prostor, s obzirom na kvalitet uslova koje nam je Grad obezbedio. Sa balonom u Petnici obezbeđeni su nam vrhunski uslovi i nećemo tražiti alibi u odnosu na postizanje kvaliteta. Trebaće nam dve, tri godine da dobijemo možda i najbolju školu u Srbiji“, istakao je Milanović.

On se osvrnuo i na kvalitet ekipe koja je upravo u fazi priprema za predstojeća takmičenja: „Ove godine što se tiče seniora, ekipa je sastavljena od par igrača iz Beograda, golmana iz Vrnjačke Banje, rezervnog golmana iz Australije, a dobićemo pojačanja iz Irana na poziciji beka i reprezentativca Japana, na poziciji vanjskog igrača. Nadam se da ćemo dostojno reprezentovati grad i državu Srbiju kroz kvalitetne utakmice koje ćemo odigrati. Pozivam sve ljubitelje sporta i vaterpola da nas podrže na utakmicama koje ćemo igrati u Valjevu. Koncepcija ove godine, prvi put u mladoj istoriji ovog kluba, da bazu napravimo u Valjevu, tako da ću i ja provoditi ovde veći deo svog vremena. Igrači su smešteni u Valjevu i u odnosu na već mesec i po dana koje sprovodimo u okviru priprema za sezonu, zadovoljan sam angažovanjem igrača i postiže se atmosfera koja je neophodna da bi se ostvario rezultat koji može biti i iznenađenje“, zaključio je Igor Milanović, trener VK „Valjevo Gorenje“.

Vasilije Stamenić, prvi golman i Luka Đorđević, igrač VK „Valjevo Gorenje“ zadovoljni su uslovima i dosadašnjim radom u klubu, a naročito radom sa proslavljenim vaterpolistom i trofejnim trenerom Igorom Milanovićem.

„Sistem takmičenja u Regionalnoj A2 vaterpolo ligi je ove godine promenjen i on je teži nego što je bio u prethodnim sezonama. Igra se jednokružni bod sistem, kasnije razigravanje u dve grupe sa po šest timova. Nastavlja se sa odigravanjem Super lige Srbije, koja se takođe igra po izmenjenom sistemu“, rekao je Sreten Đorđević, potpredsednik VK „Valjevo Gorenje“, naglašavajući da uz vrhunskog trenera, spoj dobrih igrača koji su dovedeni sa strane i odličnu omladinsku školu, kao i uz dobre uslove za treninge u Valjevu, naš grad može postati prepoznatljiv u vaterpolu, najtrofejnijem sportu u Srbiji.

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *