Saopštenje Radnog tela za sprovođenje izbora za članove skupština mesnih zajednica

Radno telo za sprovođenje izbora za članove skupština mesnih zajednica sastalo se danas i proglasilo rezultate izbora u 22 seoske mesne zajednice, koji su održani u nedelju 30. septembra. Rezultati su proglašeni na osnovu zapisnika, koji su dobijeni sa biračkih mesta.
U nedelju su održani izbori u 22 seoske mesne zajednice, a na izbore je izašlo 28.6% što predstavlja 3841 birača od ukupno 13465 upisanih u biračke spiskove.

Tokom izbornog dana dostavljeno je nekoliko prigovora na ponašanje kandidata za članove skupština mesnih zajednica. Članovi Izborne komisije su izlazili na lice mesta i rešavali odmah te probleme.

U nekoliko mesnih zajedica- u Petnici, Paunama, Dračiću, Leskovicama, Donjoj Grabovici su dozvoljene potvrde za glasanje van biračkog mesta, čime je omogućeno glasanje svima koji su na to imali pravo.

Na pristigle zapisnike sa biračkih mesta nije bilo prigovora, kao što nije bilo prigovora ni u biračkim odborima.
Izborna komisija je proglasila rezultat izbora, jer nema prigovora.

Zakonski rok za konstituisanje skupština mesnih zajenica teče od juče. Dosadašnji predsednici mesnih zajednica su obavezni da na osnovu zapisnika sazovu konstitutivne sednice u svojim mesnim zajednicama u roku od 15 dana. U slučaju da to ne urade, Radno telo će to uraditi umesto njih. Članovi Radnog tela će ispratiti formiranje skupština mesnih zajednica.

Izbori za gradske mesne zajednice će se održati 21. oktobra, a zainteresovani za proces izbora za članove skupština mesnih zajednica, sva pitanja i prigovore mogu podneti u pisanom obliku na pisarnici Gradske uprave grada Valjeva.

Radno telo je u stalnom zasedanju do okončanja izbora u mesnim zajednicama i na sve podneske će odgovarati u roku od 24 sata od trenutka podnošenja.
Rezultati izbora za članove skupština mesnih zajednica će biti objavljeni na sajtu grada Valjeva www.valjevo.rs

Predsednik Radnog tela
Milan Gajić

1 Komentar

  1. Minja
    October 2, 2018 - 5:07 pm

    Kako mi je drago sto sns sjebo socijaliste i sto ne staje. Bravo

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *