300 radnika valjevske vojne fabrike “Krušik”dobija stalno zaposlenje?

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata podnela je inicijativu da oko 300 radnika valjevske vojne fabrike “Krušik”, koji su angažovani trenutno po ugovoru na određjeno vreme, budu zaposleni za stalno, saopštio je ASNS.

Po proceni ovog sindikata, reč je o oko 300 radnika koji u “Krušiku” rade u poslednje dve godine.

– Ono što je dobro jeste da smo dobili potpunu podršku direktora “Krušika” za ovu inicijativu, tako da je na nama da u Beogradu izvršimo pritisak na Ministarstvo odbrane. Ja sam sa ministrom Aleksandrom Vulinom već imala razgovor i po svemu sudeći bio je jako motivisan i mislim da će radnici “Krušika” koji rade na ugovor na određeno do Nove godine biti primljeni u stalni radni odnos – rekla je predsednica ASNS Ranka Savić posle razgovora sa direktorom “Krušika” Mladenom Petkovićem.

Na pitanje novinara šta će se biti ukoliko se taj rok ne ispoštuje, Savić kaže da uopšte ne razmišlja o toj mogućnosti. “Ako smo uspeli na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu i u drugim kompanijama, potpuno sam sigurna da ćemo uspeti i u Krušiku, iz jednostavnog razloga, a to je da je zakon na našoj srani, a država ukoliko želi da bude ozbiljna mora poštovati zakone”.

Ona je ponovila ocenu da je prijatno iznenađena posle svake posete “Krušiku”, s obzirom na stalno povećanje broja radnika, kao i na prosečnu platu zaposlenih od više od 50.000 dinara.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *