Centar za vantelesnu oplodnju dobio još jednog embriologa

Na 34. godišnjem sastanku Evropskog udruženja za humanu reprodukciju i embriologiju ESHRE, koji je ove godine održan u Barseloni, Valjevski VTO centar dobio je još jednog kliničkog embriologa. Jasna Živanović uspešno je položila ispit kojim je stekla međunarodno priznati sertifikat.

– Izuzetno smo ponosni što u našem timu imamo još  jedan ESHRE sertifikat I posebno smo ponosni što je još jedna mlad embriolog dobio zvaničnu potvrdu za  svoje znanje i zalaganje. Mogu da kažem da sam  izuzetno  ponosan što pored toga što smo među najmlađim državnim centrima, moju laboratoriju vode dva najmlađa embriologa sa ESHRE sertifikatom – kaže dr Budimirović, šef Odseka za VTO Opšte bolnice Valjevo.

Jasna Živanović je u VTO timu Valjevske bolnice već 5 godina, gde se najpre našla kao volonter, a uz stručno usavršavanje i znanja koja je stekla nada se da će laboratorija Centra za VTO OB Valjevo biti njeno stalno zaposlenje.

Imala sam jaku motivaciju da budem i ostanem deo tima valjevskog VTO centra, dugo sam i volontirala i stekla neophodna znanja i veštine. Ovo nije lak posao, ali je jedinstven i zaista prelep. Drago mi je da sam ove godine  stekla evropski sertifikat klinickog embriologa što je veliki podsticaj i priznanje dosadašnjem učenju. Mi smo mlad tim sa puno entuzijazma i trudimo se da pratimo svetske standard – kaze Živanovićeva, ponosni najmlađi nosilac zvanja klinički embriolog, dodajući da veliku zahvalnost duguje mentoru Milici Krstivojević, senior kliničkom embriologu, kao i kolegama sa kojima deli svakodnevicu u radu, posebno dr Budimiroviću na ukazanoj šansi i ostalim kolegama iz tima.

Po standardima ESHRE zajednice da bi jedna VTO laboratorija radila mora imati dva embriologa, a ukoliko se radi preko 130 ciklusa godišnje trebalo bi za taj obim posla  imati tim od tri embriologa, što je u jednom periodu rada najmlađeg Centra za VTO pri sekundarnoj ustanovi i bio slučaj, u valjevskom centru,  trenutno je za stalno zaposlena samo jedna klinički embriolog, dok se ne steknu uslovi za stalno zaposlenje još jednog, iako se u Centru  godišnje uradi do 250 ciklusa.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Valjevoo
    August 7, 2018 - 8:23 am

    Ovo je jako lepa vest, svaka cast

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *