Proglašena vanredna situacija i na teritoriji Suvodanja

Na teritoriji naseljenog mesta Suvodanje, lokalni put Stave – Drenajić je u prekidu na tri mesta. Ovaj put koristi 70 domaćinstava. Zbog toga je na današnjoj sednici, Štab za vanredne situacije predložio gradonačelniku da proglasi vanrednu situaciju na teritoriji naseljenog mesta Suvodanje, zbog velikih oštećenja na putevima, što je gradonačelnik i učinio.

Na sednici Štaba za vanredne situacije su usvojeni i sledeći zaključci:

Uvodi se dežurstvo u Štabu za vanredne situacije, koje će se sprovoditi u Operativnom centru Odeljenja za vanredne situacije i trajati za vreme vanredne situacije.

Uputiće se zahtev JP „Srbija vode“ da izvrši čišćenje korita reke Ljubostinje, radi omogućavanja proticanja velikih voda.

Pristupiće se izradi projektne dokumentacije za regulaciju toka i korita reke Krivošije, sa kojim će se konkurisati za sredstva u Kancelariji za javna ulaganja.

Tražiće se od Republičke vodoprivredne inspekcije da izvrši vanredni inspekcijski nadzor i utvrdi da li su pravni subjekti sproveli mere čišćenja vodotokova kroz njihov posed, koje su im nalagane prethodnih godina.

Gradonačelnik Valjeva i Komandant Štaba za vanredne situacije dr Slobodan Gvozdenović i zamenik Komandanta štaba i načelnik Sektora za vanredne situacije Milan Mihajlović pohvalili su zalaganje pripadnika Vatrogasno-spasilačkog bataljona, koji su brzo i efikasno reagovali u evakuaciji jednog sugrađanina i predali ga na dalje zbrinjavanje dežurnoj ekipi Hitne pomoći.

Pohvaljeno je i JKP „Vidrak“, koje je odmah pristupilo raščišćavanju posledica poplava i čišćenju ne samo javnih, već i ostalih površina, naročito oko reke Krivošije, koja je u bujicama donela i fekalne nanose.

Pravovremenim reagovanjem Javnog preduzeća za korišćenje vodoprivrednog sistema Rovni „Kolubara“ u pražnjenju brane, onemogućeno je da dođe do izlivanja reke Kolubare i ostalih pritoka, rečeno je na današnjoj sednici Štaba.

Na kraju sednici Štaba za vanredne situacije zaključeno je da se u najkraćem roku izvrši sanacija svih oštećenih puteva.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *