Gradonačelnik naložio hitnu pomoć Brankovini, nakon štete nastale usled nezapamćene kiše

Nakon nezapamćenog nevremena koje je tokom jučerašnjeg dana i prethodne noći pogodilo Brankovinu, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima, obišao je ovo selo i sa meštanina razgovarao o hitnim merama koje će Grad preduzeti na sanaciji.

brankovina1
Odbornik Milan Gajić u obilasku Brankovine

Dvorišta i njive puna vode, odneti putevi, oštećen krov ambulante, zapušeni putni kanali, selo bez struje i telefona, bilans su padavina u Brankovini.

brankovina3
Nezapamćeno nevreme pogodilo Brankovinu

Gradonačelnik je naložio da da se odmah osposobi put koji vodi do dela sela u kome žive porodice sa četiri bebe.  Ovog jutra sve gradske službe otklanjaju posledice.

„Nevreme koje je sinoć pogodilo Brankovinu faktički je odnelo deo puta na samom ulazu u selo i oštetilo krov ambulante u Brankovini koja pripada Domu zdravlja Valjevo. Ima dosta domaćinstava koji zaista imaju loš put i loše uslove za rad, za privređivanje i za život uopšte. Hitno ćemo uraditi put kroz Neškoviće, gde se nalazi porodica sa četiri bebe koja je praktično odsečena od normalne komunikacije sa svetom, dok će deo puta kroz Paviće biti rađen nakon završetka puta u Kovačicama u dužini od 1700 metara. Mislim da će već sutra taj put biti osposobljen da bi porodice mogle normalno da ga koriste. Sve je u cilju onoga što smo rekli, moramo brzo reagovati, biti sa narodom i nadamo se da sve što je našoj moći, a onoliko koliko nam Bog snage daje, možemo uraditi, za ostalo ćemo sve videti“, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *