Asfalt stigao u 13 ubskih sela

U ubskim selima do sada je urađeno šest kilometara asfaltnih puteva. Asfalt je do sada je dobilo 12 sela u ubskom kraju, a u toku su radovi na asfaltiranju deonice lokalnog puta u selu Čučuge, koji vodi ka seoskom groblju. To je 13. deonica koja se radi novcem koji je obezbedilo JP “Putevi Srbije”. Nedavno su 500 metara asfaltnog puta dobili žitelji Trlića, u zaseoku Suva jaruga, tako da je ispunjeno obećanje koje je meštanima tog sela dao prošle godine predsednik Uba Darko Glišić.

„Ovo je nešto najvrednije što je za nas uradila opština. Put je glavni preduslov za normalan život, a naročito zbog toga što u našem selu ima dosta mladih. Nedostaje nam još 500 metara da bi asfalt stigao i do ostalih kuća i dobili smo obećanje predsednika da će to biti urađeno do kraja godine“, rekao je meštanin Trlića Draga Petrović.

Za godinu dana ovo je treća deonica koja je asfaltirana u Trliću. U tom selu žive i roditelji našeg proslavljenog fudbalera Radosava Raće Petrovića, a prvog čoveka ubske opštine dočekala je njegova majka.

U planu je da u ovoj godini asfalt bude urađen u još 17 ubskih sela. Što se tiče same varošice, lokalna vlast namerava da u ovoj godini rekonstruiše pet ulica, a kako je najavio prvi čovek Uba Darko Glišić, radovi bi trebalo da počnu u junu.

Izvor: Patak.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *