Gvozdenović promovisao Divčibare

Gostujući u jutarnjem programu Radio-televizije Vojvodine, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, govorio je o aktivnostima gradske vlade na Divčibarama. Gvozdenović je poseban akcenat stavio i na izgradnju kanalizacione mreže kao i fabrike za preradu i prečišćavanje otpadnih voda.

Milutinović: Divčibarama vratiti status vazdušne banje

Zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva, Mihailo Milutinović, je izjavio da Divčibare po svim karakteristikama zaslužuju da imaju status vazdušne banje i da je to ono za šta će se gradsko rukovodstvo zalagati. Taj status je, prema njegovim rečima, izgubljen zbog indolentnosti ranijeg rukovodstva i administrativnih nedostataka.

Milutinović je istakao da je cilj da se turistička sezona na DIvčibarama produži na celu godinu kako bi se, uz povećanje nivoa usluga, prešlo i na sportski i kongresni turizam.

“Ova gradska vlada je prepoznala značaj DIvčibara i počeli smo da ga promovišemo u pravom smilu. Ono što smo mi kao grad najpre učinili jeste neka naša spoznaja da je infrastruktura u ovom trenutku najvažnija kako bi gradnja mogla da ima ritam i dinamiku, ali i da ne bi došlo do divlje gradnje i prebukiranja samog Divčibara koje je još uvek prilično neizgrađeno”, rekao je Gvozdenović.

On je zahvalio i Kancelariji za javna ulaganja Vlade Republike Srbije koja je odvojila iznos od oko 100 miliona dinara za izgradnju primarne kanalizacione mreže. Osim toga, Gvozdenović je istakao i da je Grad Valjevo odvojio iznos od oko 40 miliona dinara za početak izgradnje fabrike za preradu i prečišćavanje otpadnih voda.

Govoreći dalje o Divčibarama, gradonačelnik je ukazao i na značaj dolaska Miloša Teodosića i njegovog kampa na ovu planinu. Prema rečima gradonačelnika, kamp je već počeo da se gradi i očekuje se da će u septembru 2019. godine biti završen. Ovaj kamp, između ostalog, podrazumeva izgradnju luksuznog hotela A kategorije sa 200 mesta kao i depadans za početnike i polaznike škole košarke. Osim toga, u planu je izgradnja i sportske hale sa sportskim terenima za odbojku, rukomet, košarku, tenis.

Gvozdenović je pozvao građane Novog Sada ali i cele Vojvodine da posete Divčibare.

1 Komentar

  1. Bojan
    April 27, 2018 - 7:14 pm

    Sns jedini brine za razvoj grada i Divcibara. Puna podrska svakom ulozenom naporu naseg gradonacelnika.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *