MIONICA DOMAĆIN BICIKLISTIČKE TRKE “KROZ SRBIJU”

58. međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“ krenuće 7. juna iz Mionice. U Mionici će se biti održano svečano otvaranje trke, gde će se voziti prolog i prva etapa od ukupno četiri, koja će trajati od 7. do 10. juna. Delegacija Biciklističkog Saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Brankom Banovićem posetila je Mionicu, gde su sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem razgovarali o planovima i organizaciji ovogodišnjeg takmičenja.

Janković je istakao da je ovo odlična prilika da se ovaj sport afirmiše među mioničkom decom:

Nizom akcija koje će trajati u naredna dva meseca u vrtićima i osnovnim školama na teritoriji naše opštine promovisaćemo ovaj sport kroz brojne radionice uz podršku Biciklističkog saveza Srbije. Uoči same trke biće održane i trke najmlađih na ulicama Mionice kako bi se mladi animirali i podstakli da se bave upravo ovim sportom.
Samim tim što se 58. međunarodna biciklistička trka “Kroz Srbiju” održava u godini jubileja, 100 godina od kraja Prvog svetskog rata staza je uglavnom koncipirana tako da obeležimo sva mesta odakle je krenulo oslobađanje Srbije.- istakao je Branko Banović napomenuvši da je upravo zato trka kreće iz Mionice, odakle je vojvoda Živojin Mišić sa vojskom krenuo u Kolubarsku bitku.

U najznačajnijoj bicilkističkoj trci učestvovaće više od 150 vozača iz 20 svetskih timova, a karavan će biti smešten u Banji Vrujci. Pored Mionice, gradovi domaćini etapa na ovogodišnjoj trci biće još i Požarevac i Beograd.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *