Završen Juniorski košarkaški turnir “Valjevo 2018”

U valjevskoj Hali sportova završen je trodnevni sedmi po redu „Juniorski košarkaški turnir Valjevo 2018“ uz učešće osam ekipa iz četiri države (Partizan, Crvena zvezda, Mega Bemaks, Split, Cibona, Igokea, Budućnost i Metalac). Turnir se tradicionalno odigrava u okviru programa povodom obeležavanja Dana grada Valjeva.

Pobednik ovogodišnjeg sedmog Juniorskog košarkaškog turnira je Mega Bemaks iz Beograda. U finalu Mega je bila bolja od Partizana i dobila sa 89:81. Podgorička Budućnost je bila treća i savladala je Crvenu zvezdu sa 62:57. Peti je Split posle pobede nad Cibonom od 92:70. Sedmo mesto je osvojila Igokea pobedom nad ekipom Metalac/Student 014 sa 89:69.

Najbolji igrač je Langović iz Mege, dok je najbolji strelac Rašić iz Cibone.

Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović istakavši:“ Poštovana publiko i draga deco, dobro došli u Valjevo, grad košarke još iz doba bivše Jugoslavije. U ovom hramu košarke igrali su naši Valjevci Kovačević i Kecojević, iz Zvezde Kićanović, Dalipagić iz Partizana, Arsić, Plećaš i mnogi drugi slavni. Upamtite ništa lepše i vrednije od mladosti nema i zato i danas uživajte. Sledeće godine vidimo se u još većem broju.“

Na turniru je do sada učestvovalo i nekoliko talentovanih košarkaša iz Srbije i zemalja Regiona, ali i Italije i Španije, koji su kasnije postali seniorski prvotimci uglednih ekipa – Marinković, Glišić, Magdevski, Sulejmanović, Bender, braća Jaramaz, Marinelio, Musa, Musić, Mišković, Vojinović…….

Prve dve godine, 2012. i 2013. turnir je igran kao „Memorijal Luke Stančića“, u znak sećanja na trenera koji je Metalac uveo u Prvu saveznu ligu SFRJ 1972/73. a potom je uspešno radio u Bosni, Vojvodini, Kuvajtu, odnosno kao selektor mlađih selekcija reprezentacija Jugoslavije na evropskim i svetskim prvenstvima mladih košarkaša.

Izvor: valjevo.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *