Valjevo: Bojevo gađanje u martu

Jedinice Vojske Srbije će tokom marta izvoditi pešadijska gađanje na poligonu – strelištu “Sedlari“, u zoni levo: sedlo Brdo (kota 352 metra) – M. Bobije i desno: brdo Ruika (kota 345 metra) – brdo Bobija (kota 454 metara), pa je potrebno da se najkasnije jedan čas pre početka gađanja u navedene dane evakuiše stanovništvo i stoka iz navedenog opasnog područja i zabrani kretanje do jedan čas po završetku gađanja i to 6, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 26, 27, 28 i 29 marta. Gađanje će se u navedene dane izvoditi u vremenskom periodu od 7 do 22 časa.

U vreme izvođenja gađanja zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega, na deonici puta: Male Bobije – Bobije – kota 430 (raskrsnica puteva: Lelić-Strmna Gora-Sedlari).

Takođe u ovom prostoru najstrože se zabranjuje svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova, jer je to opasno po život. Pri nailasku na takva zrna svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije.

Početak i završetak gađanja označavaće se sirenom i to sa tri duga zvučna signala. Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *