Gradonačelnik Valjeva: STIŽU MI MAFIJAŠKE PORUKE!

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović u interevjuu za naš portal osvrnuo se i na poruke koje su mu tokom prethodnih dana upućene, a koje vidi kao preteće i mafijaške.

Gradonačelnik je u intervjuu za naš portal potvrdio spekulacije koje su se pojavile u javnosti i izjavio da je tačno da je dobijao poruke ali da će o tome javno govoriti na sednici skupštine grada koja je zakazana za 16. mart te da o tome svakako neće ćutati.

Dobijao sam poruke. Naravno da sam dobijao. I o tome ću govoriti na skupštini grada 16. marta jer ta stvar jednostavno ne sme izmaći kontroli. O tome je obavešten i predsednik Izvršnog odbora stranke i te stvari se moraju rasvetliti. Te poruke stižu stalno … i meni, ali i predsedniku skupštine u toku zasedanja su takve poruke stizale i ja smatram da poslednja poruka koja mi je stigla, iz mog ugla, što možda neko ne smatra tačnim, izgleda prilično preteća, da ne kažem mafijaška ali svakako da jedna takva poruka upućena gradonačelniku, po meni, predstavlja pretnju. Da li je to tako videćemo ali sam spreman i siguran da ću sve to obelodaniti na skupštini i na stranačkim organima jer takva praksa u 21. veku, kada idemo ka Evropskoj uniji, za mene je prosto neprimerena. Za neke ljude takve poruke su verovatno adekvatno rešenje za disciplinovanje protivnika – Staljinovi gulazi – ali oni moraju da shvate da je to vreme prošlo. Staljin je umro 1953. godine i šta je radio i kakav je bio najbolje da o tome sudi istorija ali živeti u nekom staljinističkom sistemu i davati vrednosti nekim staljinističkim metodama u 21. veku za mene je neprihvatljivo. Ako idemo u Evropsku uniju ne mogu nas voditi oni iz prošlog milenijuma i to je potpuno jasno – izjavio je Gvozdenović.

Gradonačelnik je takođe izjavio da zna o kome se radi ali da nema nameru da se sa takvim ljudima sudi. Tužilac će biti obavešten i ako smatra da tu ima nekih dela iz oblasti kaznenog zakonodavstva on će sam proceniti, ali svakako uopšte neću ćutati o tome, pogotovo o takvim porukama koje su za mene apsolutno neprimerene i godinama i funkciji čoveka koji ih šalje. Jednostavno ću upoznati javnost o kakvim porukama se radi pa neka javnost sudi – ističe Gvozdenović.

Snimak celog intervjua gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića možete pogledati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *