Lajkovački osnovci majstori stripa

Dečja škola stripa Lajkovac, predvođena slikarom i likovnim pedagogom Milojem Mitrovićem, pruža redak primer posvećenosti profesora i đaka negovanju stripa kao specifične forme likovnog izražavanja.

Reči su istoričarke umetnosti Aleksandre Tanić, koja će 28. februara otvoriti izložbu stripa „Dečja škola stripa Lajkovac“. Ovu postavku zainteresovani će moći da pogledaju do 5. marta u galeriji KC Hadži Ruvim u Lajkovcu.

Škola stripa izrodila se, inače, iz redovnog nastavnog programa i dodatnih časova u okviru Likovne sekcije OŠ „Mile Dubljević“, „gde se pažljivim pedagoškim metodama i osobenim pristupom profesora Mitrovića podstiče dečja zainteresovanost za devetu umetnost, a izučavanjem tehnika crtanja stripa đaci otkrivaju nove dimenzije i mogućnosti u okviru likovnog pripovedanja“.

Polaznici ove škole dobro su poznati i van Lajkovca, što potvrđuju mnogobrojna priznanja širom Srbije, između ostalih, diplome za veliki broj uspešnih radova na 29. izložbi autorskog stripa učenika osnovnih škola i predškolaca Republike Srbije u Novom Sadu, kao i specijalne nagrade na Međunarodnom salonu stripa u Studentskom kulturnom centru Beograda i Međunarodnom festivalu humora i satire u Kruševcu… Takođe izlažu u Srećnoj galeriji SKC Beograda, u okviru ciklusa izložbi povodom afirmacije mladih umetnika i promocije dečjeg stvaralaštva.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *