Zaključak štaba za vanredne situacije

Na osnovu člana 17. stav 1 i 3. Uredbe o sastavu i načinu rada štabova za vanredne situacije („Službeni glasnik Republike Srbije“ broj 98/2010), Štab za vanredne situacije grada Valjeva, na 3. sednici održanoj 27.02.2018. godine, nakon razmatranja informacija o stanju na teritoriji grada, usvaja sledeće

 

ZAKLJUČKE

1.1. Na teritoriji grada Valjeva desile su se snežne padavine počev od 24 do 26.02.2018. godine. Procenjuje se da je u gradu palo oko 15 cm snega a u pojedinim delovima teritorije i do 30 cm.

1.2. Odeljenje za građevinsko zemljište i infrastrukturu grada Valjeva je aktiviralo zimsku službu za održavanje ulica i puteva i oni su u granicama mogućnosti obavili posao na čišćenju ulica koje su u Programu zimskog održavanja.

Glavni putni pravci su raščišćeni i prohodni. Preduzeće Ingrap omni doo u delu gradskih ulica i lokalnih i nekategorisanih puteva, Preduzeće za puteve (PZP) na regionalnim i magistralnim putevima i PD Cevas na teritoriji Divčibara izvodili su radove na raščišćavanju snega sa svom raspoloživom mehanizacijom. U toku dana su aktivirane i ostale javne službe na raščišćavanju preostalih ulica i javnih površina.

1.3. Rad javnih preduzeća koja zadovoljavaju komunalne potrebe građana, se odvija u otežanim uslovima na zadovoljavajućem nivou.

1.4. Podsećaju se građani na obavezu čišćenja trotoara i uklanjanje ledenica ispred stambenih objekata i lokala koje koriste.

1.5. Radi nedostatka zimske opreme za službena vozila, u trenutku od posebne važnosti za preduzimanje aktivnosti, odobrava se pomoć Vatrogasno spasilačkoj jedinici za nabavku zimske opreme.

1.6. U prognozi vremena za četvrtak 01.03.2018. godine, najavljuje se potencijalno opasno vreme: niska temperatura i pojava ledene kiše.

Kako kod najavljene temperature so neće moći da reaguje, učesnici u saobraćaju se savetuju na opreznost.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *