LAJKOVAC: Za seoske puteve 30 miliona dinara

Opština Lajkovac je u ovoj godini izdvojila 30 miliona dinara za nekategorisanu seosku putnu infrastrukturu, čime će biti finansirana rekonstrukcija i asfaltiranje oko 10 kilometara puteva.

Prva seoska saobraćajnica koja će dobiti asfalt u ovoj godini je put za Brkiće u Ratkovcu dužine 520 metara. Prva deonica dužine 400 metara dobiće asfalt odmah posle Sretenja, a do kraja februara će put biti kompletiran. Zahvaljujući blagoj zimi Opština Lajkovac završava radove zapiočete u 2017. godini, među kojima je i putna infrastruktura, izjavio je predsednik Andrija Živković.

-Sledi uređenje prostora u ulici Dimitrije Tucovića u Lajkovcu, odnosno trotoara do reke Kolubare, a izvođač je takođe „Kolubara građevinar“ iz Lazarevca. U toku je tender za izgradnju puta za Ivkoviće u Bajevcu, koji je planiran u 2017, a biće realizovan sada, zbog objektivnih problema ili nerazumevanja pojedinih činovnika. Upravo smo raspisali tender za projektovanje lokalnih nekategorisanih puteva u 2018. godini, pre svega u selima koja su u prošlosti bila zapostavljena. Nadam se da će prvi asfalt u pojedinim selima, poput Stepanja, Rubribreze i Ćelija biti urađen u aprilu. Očekujem da rebalansom odvojimo još novca za asfaltiranje, pre svega seoskih puteva.

Predsednik Živković je najavio i konačan završetak pešačke i biciklističke staze kroz Rubribrezu, koja je dobrim delom urađena u 2017. godini, a ostalo je još oko 600 metara do rampe u Lajkovcu. To je staza koja je izgrađena pored puta Lajkovac-Valjevo, između kolovoza i pruge, i značajno olakšava kretanje učenicima i drugim građanima. Novac za završetak ovog projekta biće obezbeđen preko Saveta za bezbednost saobraćaja.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *