Divčibare puno snega, ali i gostiju

Na Divčibarama se za državni praznik u februaru beleži najveća posećenost od početka zimske sezone. Kapaciteti za smeštaj turista popunjeni su do poslednjeg mesta. U januaru je samo deset dana bilo moguće skijati, tako da sada i po nekoliko hiljada gostiju dolazi na jednodnevne izlete.

Vreme na Divčibarama optimalno je za zimske sportove i šetnju, te ne čudi što je od početka zime gostiju najviše za sretenjske praznike.

Većina turista je iz vojvođanskih gradova, prestonice, Valjeva, Šapca, Lazarevca, Gornjeg Milanovca i Čačka.

“Dobro je što je sneg napokon pao i na naše Divčibare ovde, i za ovaj kraj”, kažu gosti.

Brojni skijaši i borderi koriste obe staze na Divčibarama. Mališani uživaju u sankanju i novom avantura-parku.

Za razliku od početka zimske sezone, vremenske prilike u februaru naklonjene su zaljubljenicima u sportove na snegu.

“Mi smo blagovremeno počeli sa veštačkim osnežavanjem. Pravili smo tu primarnu podlogu za skijanje i čekali smo taj prirodni sneg da nam padne da bismo mogli da otvorimo ski stazu”, ističe Časlav Maksimović iz “Divčibare Ski Rezorta”.

U hotelima, odmaralištima i konačištima je oko hiljadu i po kreveta, svi su popunjeni. Osim toga, na Divčibarama ima skoro dve hiljade privatnih vikendica.

“Skijališta su nam puna, puna i snega i pre svega skijaša, a svakako i turista koji vole čist vazduh i deca da se sankaju – jedna prava zimska idila na Divčibarama”, kaže direktorka Turističke organizacije Valjevo Ana Marković.

U odnosu na razvijenije zimske centre prednost Divčibara je blizina brojnih gradova na severu i zapadu Srbije, pa na hiljade turista dolazi na jednodnevne izlete.

Izvor: RTS

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *