Narodni muzej dobija novog direktora

Narodni muzej u Valjevu sutra bi trebalo da dobije novog direktora, o čemu će se izjasniti odbornici lokalnog parlamenta. Izvesno je da na čelu Narodnog muzeja više neće biti dugogodišnji direktor te ustanove Vladimir Krivošejev, jer nije konkurisao na mesto direktora Muzeja.

Na konkurs se jedino javila diplomirani ekonomista-menadžer trgovine Jelena Nikolić Lekić, koja je zaposlena u Narodnom muzeju i aktivni je član SNS. Krivošejev je bio jedan od najboljih direktora javnih ustanova i preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava. Da će doći do kadrovskih promena u Narodnom muzeju bilo je jasno na jednoj od prethodnih sednica Skupštine grada, kada je izmenjen Statut Narodnog muzeja i to deo koji se odnosi na kvalifikacije osoba koje mogu da obavljaju dužnost direktora.

Među kadrovskim rešenjima na sutrašnjoj sednici je i izbor direktorke Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića”. Za to mesto je konkurisala samo aktuelna direktorka Mirjana Vojić, koja je diplomirani etnolog.

 

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *