Darko Glišić pritekao u pomoć porodici Kojić

Marnit Duro Kojić, čiji muž je poginuo pre deset dana na pružnom prelazu, nije očekivala tako veliku pomoć koju su joj obećali predstavnici lokalne vlasti.

,,Moja jedina želja je bila da ne budem deportovana i da moje troje dece ne ostanu bez majke”, rekla je Marnit.

Porodica Kojic
Porodica Kojic

Supruga pokojnog Milana, Filipinka Marnit Duro-Kojić, koja je ostala udovica sa troje maloletne dece, još ne može da veruje da u njihovoj kući sija sijalica.

„Mi smo navikli da živimo skromno, ali tužno je gledati svoju decu kako uz sveće rade domaći i ne mogu da gledaju televiziju, niti imaju računar, a za njihove drugove je to potpuno normalno. Zadesila nas je velika nesreća i moja deca i ja smo jako uplašeni kako ćemo živeti, potpuno sami i bez prihoda“, kaže Marnit, kojoj Grad Valjevo zdušno pomaže u procesu dobijanja boravišne vize i državljanstva.

Gradonačelnik Valjeva obezbedio je porodici zdravstveno osiguranje koje im je bilo neophodno, a pokrenut je i postupak za dobijanja državljanstva za majku.

„Pomoću donatore izmiriće se njihov dug za struju a krenuće se i sa rekonstrukcijom kuće“, rekao je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

Porodici je pritekao u pomoć i predsednik susedne opštine Ub i predsednik IO SNS Darko Glišić, koji im je uručio jednokratnu novčanu pomoć i upoznao ih sa predstavnikom građevinske firme koja će raditi ne samo rekonstrukciju njihove kuće već će im dograditi još jednu sobu.

Sa radovima će se krenuti čim se izmiri račun za struju, što zahvaljujući lokalnoj samoupravi bi trebalo biti do kraja nedelje.

Marnit Kojić kaže da ovoliko nije očekivala, i još jednom se zahvalila svim humanim ljudima što ih u nevolji nisu zaboravili, posebno gradonačelniku Valjeva i predsedniku opštine Ub Darku Glišiću.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *