Srbija nastavlja da neguje partnerstva i prijateljstva! Vučić iz Beča: Dogovorili smo konkretne akcije!

Trilateralni Samit Srbije, Austrije i Mađarske počeo je danas oko 11 sati, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana dočekao je ispred austrijske vlade Karl Nehamer.

Obraćanje Vučića

– Hvala na gostoprimstvu, hvala još jednom na odličnom razgovoru. Samo da kažem da sam zadovoljan zato što smo dobrim delom ono o čemu smo razgovarali sproveli u delo. Mi smo spremni da nastavimo da radimo dalje! Važno je što Austrija, Mađarska i Srbija potpisuju trilateralni memorandum, ali iskoristio sam priliku da govorimo i o drugim važnim temama Dogovorili smo konkretne akcije – rekao je Vučić.

– Mi smo uz pomoć mađarskih prijatelja uspeli da rešimo to pitanje. Imamo 588 miliona gasa u skladištima. Ne bi trebalo da imamo problema tokom zime – poručio je Vučić.

Obraćanje zvaničnika je počelo nešto pre 13 časova.

Prvo se obratio Nehamer.

Obraćanje Nehamera

– Naše zemlje su pogođene iregularnim migracijama. Austrija je zajedno sa Mađarskom i Srbijom uspela da zakoči ovaj trend koji postoji. Zahvaljujem se policijskim službama u Srbiji i Mađarskoj. Imamo policijsku saradnju i imamo efikasne rezultate. Organizovani kriminal zarađuje ogromna sredstva.

Obraćanje Orbana

– Zahvaljujem se Vučiću na saradnji. Mi štitimo Evropu od migracionog pritisak. Zahvaljujem se kancelaru, Austrija je zastupala naš stav i pokušavala da nam pomogne. Malo njih je to razumelo. Mađarska se nalazi u poziciji, da u bliskom susedstvu imamo rat u Ukrajini. Mi štitimo od iregularnih migranata na spoljašnjim granicama Unije – kaže Orban.

– Kada mi ne bismo ispunjavali svoje obaveze, svi bi bili u problemu. To bi trebalo da preduzmu i druge države, ali ne preduzimaju. Mi u Mađarskoj imamo efikasan sistem. Mi nećemo obavezujuću kvotu prihvatiti, nećemo da imamo logore, getoe migranata – dodao je Orban.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *