Gojković: Položen kamen temeljac za još jedan vrtić

Ambasador SAD-a Kristofer R. Hil je posetio Valjevo gde je zajedno sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem položio kamen temeljac za novi vrtić  koji će po završetku radova, moći da primi do 220 dece.

Izgradnju vrtića u okviru prostora postojećeg vrtića Bambi u Valjevu finansira Program humanitarne podrške Evropske komande Sjedinjenih Američkih Država (EUCOM) sa  milion američkih dolara. To je bio povod da u Valjevo ponovo dodje američki ambasador Hil koji je zajedno sa gradonačelnikom obišao postojeći objekat i već započete zemljane radove.

„Naši američki prijatelji su prepoznali koliko je Valjevu značajno da reši problem manjka mesta u vrtićima i odobrili su nam najveću sumu koju je ova Kancelarija ikada imala u Srbiji. Govorimo o više od milion dolara za valjevsku decu. Radujem se što negujemo dobre odnose izmedju Valjeva i institucija SAD-a unapredjujemo. Imali smo već donacije u vidu sanitetskog vozila za Bolnicu, potom nedavno i u okviru programa energetske efikasnosti uradjene su izolacije i fasade. Sada smo tu saradnju podigli na još jedan viši nivo“, rekao je gradonačelnik Valjeva Gojković.

On je istakao da je posebno ponosan na činjenicu da će ova gradska vlast konačno rešiti problem smeštaja dece u obdaništa. „Više od 500 neupisane dece je ogroman broj za Valjevo jer to čini i socijalni i ekonomski problem. Roditelji nisu u mogućnosti da se zaposle ili s druge strane nemaju sredstava da plaćaju posebno čuvanje dece. Ovaj problem ćemo rešiti otvaranjem dva vrtića u staroj Šestoj školi i ovde sa još 11 prostorija što je više od 200 novih slobodnih mesta u Bambiju“, rekao je Gojković.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *