Valjevo dobija Sportski kompleks Senjak na 5 ha – U planu gradnja zatvorenih bazena, fudbalskog terena i strelišta

Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije završio je urbanistički projekat za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije za uređenje i izgradnju sportskog kompleksa Senjak u Valjevu. Kako se navodi, procenjena investiciona vresdnost za čitav komepleks je oko 2 milijarde dinara.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković kaže da je ovo prvi ozbiljniji korak ka zatvorenom bazenu u Valjevu.

Iako je u prošlosti bilo mnogo političkog prepucavanja u vezi zatvorenog bazena u smislu lokacije, sudeći po završenom urbanističkom projektu sa idejnim rešenjem, izabrana lokacija je Senjak. Tačnije,  prostor koji je oivičen sa južne strane parcelama ulice Pasterove i stambenim naseljem Senjak, sa istočne strane kompleksom holding korporacije „Krušik“, sa severne strane šumskim neizgrađenim zemljištem i sa zapada parcelom i objektima koji predstavljaju kompleks Opšte bolnice Valjevo.

„Grad kao Valjevo  bez sumnje zaslužuje zatvoreni bazen. Svakako da balon koji imamo u Petnici ima svoju ulogu, ali je praktično privremeno rešenje do izgradnje zatvorenog bazena. Ne treba ni da govorimo o uspesima naših klubova koji se bave vodenim sportovima i kojima je bazen itekako potreban. Ali potreban je i svim gradjima,“ kaže gradonačelnik Gojković.

Gradonačelnik Gojković navodi da projekat predvidja izgradnju i drugih sadržaja za bavljenje sportom.

„Tamo već postoje neki sadržaji poput fudbalskog terena i strelišta , ali je sve u jako lošem stanju i potrebno je dosta ulaganja. Idejno rešenje predvidja otvoreni i zatvoreni deo tog kompleksa“, kaže Gojković.

U urbanističkom projektu se od pomenutih drugih sadržaja navodi: fudbalski teren sa gledalištem i pomoćnim terenom, tereni za druge sportove na otvorenom, vežbalište sa spravama na otvorenom, staza za trčanje i trim staza sa spravama, staze za šetnju i odmor, rekonstrukcija streljane, multifunkcionalna trening hala sa pratećim sadržajem, posebne svlačionice i ugostiteljski sadržaji, SPA sadržaji sa manjim bazenom i slično.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *