Besplatno letovanje za 50 mališana sa sela

Po četvrti put  Grad Valjevo  kroz realizaciju Lokalnog akcionog plana za decu , organizuje odlazak na letovanje za 50 mališana sa seoskog područja i dece slabije materijalne situacije. Povodom odlaska na more sa roditeljima mališana održan je roditeljski sastanak na kom su roditeljima pružene sve informacije vezane za ovo letovanje.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je podsetio da pored mere odlaska dece na letovanje Grad Valjevo organizuje i besplatnu školu plivanja za decu u SRC Petnica, besplatne udžbenike za učenike prvog razreda i besplatno zimovanje za decu koja su postigla vrhunske rezultate u školi.

„Srećan sam što i ove godine grad šalje 50 dece na more, nema deteta koje se tome ne raduje i zaista želimo da ovaj način omogućimo da što više dece uživa u letovanju i nauči da pliva. Kroz LAP za decu šaljemo decu sa seoskog područja i onu koja su slabije materijalne situacije. Deca idu u hotel sa 4 zvezdice nadomak mora i sa njima idu i dva instruktora plivanja, lekari, dve učiteljice. Za ovu namenu u budžetu smo opredelii dva miliona dinara“, rekao je gradonačelnik Gojković.

Grad Valjevo je ove godine obezbedio 13,2 miliona dinara za sprovođenje Lokalnog plana akcije za decu. Polazak je 29. juna, a ove godine za letovanje je izdvojeno 2.700.000,00 i realizuje se preko turističke agencije „Rekreativa“

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *