Vučević: Saradnja u oblasti odbrane važan deo ukupnih odnosa Srbije i Kipra

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević razgovarao je danas u Nikoziji sa predsednikom Republike Kipar Nikosom Hristodulidisom o dosadašnjoj saradnji dveju zemalja i o perspektivama njenog daljeg razvoja.

Vučević je iskazao zahvalnost Kipru na podršci koju pruža Srbiji kada je reč o očuvanju njenog teritorijalnog integriteta, naglasivši da je naš odnos prema suverenitetu Kipra istovetan.

On je, takođe, istakao da je saradnja u oblasti odbrane važan deo ukupnih odnosa Srbije i Kipra, pri čemu je ujedno preneo poziv koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio predsedniku Kipra da tokom ove godine poseti Beograd.

Hristodulidis je istakao da su bliskost i prijateljstvo oduvek karakterisali odnose Srbije i Kipra, izrazivši zahvalnost na pozivu, kao i veliku želju da poseti Beograd.

Delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja boravi u zvaničnoj poseti Kipru, a koju predvodi ministar Vučević, čine i državni sekretar Nemanja Starović, pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba brigadni general Savo Iriškić, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović.

Takođe, u delegaciji su i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Nebojša Svjetlica, ambasador Srbije na Kipru Marko Blagojević i izaslanik odbrane pukovnik Dejan Stanišić.

U nastavku posete, potpredsednik Vlade sastaće se i sa ministrom odbrane Republike Kipar Mihalisom Jorgalasom, a među sastancima koji će uslediti su i susreti sa predstavnicima multinacionalne operacije UN na Kipru, kao i sa arhiepiskopom Kiparske pravoslavne crkve, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *