Počeli radovi na izgradnji novog pogona u Auto kabelu u Mionici

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je radove na izgradnji novog pogona u Auto-kabelu koji će proširiti proizvodnju i zaposliti još 300 radnika.

– Od nekadašnje napuštene hladnjače, zahvaljujući odličnoj saradnji sa nemačkom kompanijom uspeli smo da napravimo fabriku gde ljudi zarađuju za život. Namera kompanije da i dalje ulaže u Mionicu potvrđuje činjenicu da je Mionica postala opština sa dobrim poslovnim okruženjem. Srbija, a uz nju i naša Mionica, menjaju se na bolje i to je vidljivo na svakom koraku. A tome svedoče nove fabrike i nova radna mesta. Mionica danas ima rekordno mali broj nezaposlenih, manji od 300. Ponosan sam što smo uspeli da osnažimo privredu i smanjimo nezaposlenost, a svakako da ćemo sa novim radnim mestima poboljšati kvalitet života – rekao je Janković.

“Auto-Kabel” se bavi proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto-industrije, a u Srbiji posluje od januara 2019. godine. Pored pogona u Mionici posluju i u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Kini i Nemačkoj.

Nezaposlenost na teritoriji opštine Mionica je u stalnom padu, dok broj zaposlenih od 2010. godine značajno povećan. Najveći skok registrovanog broja zaposlenih zabeležen je u periodu od 2016. do 2018. godine kada je broj zaposlenih povećan za skoro 800 lica (sa 2.658 zaposlenih na 3.421 zaposleno lice).

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *