Besplatna auto sedišta i kolica za 36 mioničke bebe, prodiljama 40 hiljada dinara

Za poslednjih pet meseci u opštini Mionica rođeno je 36 beba, među kojima su i jedni blizanci. Predsednik opštine Mionica Boban Janković uručio je kolica i auto sedišta roditeljima novorođenih beba, a iz budžeta opštine uplaćena je novčana pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara za 35 porodilja.

– Lepo je videti mlade ljude koji su odlučili da ostanu u svom mestu i da zasnuju porodice. Najlepše je biti roditelj, a mi smo tu da pomognemo. I upravo to i radimo. Uručili smo kolica, auto sedišta i novčanu pomoć za 36 beba. Nastavljamo da pružamo podršku i imamo velike planove. Ideja je da u narednom periodu organizujemo mesec roditeljstva gde ćemo uvesti nove populacione mere. Država je preduzela značajne mere u populacionoj politici, a mi ćemo kao lokalna samouprava slediti državnu politiku. Nova radna mesta, obnovljene škole, ulaganja u obrazovanje, kulturu i sport imaju veliki uticaj na kvalitet uslova za život, rad, obrazovanje – rekao je Janković.

Pre uručenja auto sedišta i kolica, opština je organizovala obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima.

Prošle godine opština Mionica, po prvi put, opredelila jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 80 hiljada dinara za prvu rođenu bebu, a već sedmu godinu besplatno uručuje auto sedišta, dok su od 2019. godine, na inicijativu predsednika opštine Bobana Jankovića, za novorođenčad obezbeđena i kolica.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *