Vučić: Dodatna industrijalizacija Valjeva, Bizerba menja svari na bolje

Fabrika nemačke kompanije Bizerba, koja je otvorena danas u Valjevu, dodatno će industrijalizovati taj grad, koji će uskoro dobiti i brzu saobraćajnicu do Lajkovca, ali i opštu bolnicu u čiju će izgradnju biti uloženo oko 90 miliona evra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je tokom obilaska fabrike i razgovora sa radnicima rekao da će radnici imati platu od 1.100 evra i dobre uslove rada.

“Brzu saobraćajnicu ćemo da završimo, to je naša obaveza, kao i prema građanima Valjeva”, naveo je Vučić.

U Valjevu će se proizvoditi najbolje vage u svetu

Predsednik je rekao da će Bizerba biti veoma značajna za ceo Kolubarski okrug i centralnu Srbiju, kao i da će se u Valjevu praviti najbolje vage u svetu.

Vučić je u obraćanju istakao da kompanija Bizerba ima tradiciju dugu više od 150 godina i zahvalio porodici Kraut, kao i svima drugima koji su učestvovali izgradnji fabrike u Valjevu.

Pre samo nešto više od godinu dana smo položili kamen temeljac u Valjevu, rekao je Vučić i dodao da su tada pojedini mislili da je to samo zbog izbora.

Ponosan sam na ono što radimo, hvala nemačkim prijateljima

Vučić je izjavio da je ponosan na ono što se radi u Valjevu i zahvalan ljudima iz nemačke kompanije Bizerbe, za koje je rekao da su zadužili Srbiju.

On je novinarima, nakon otvaranja te fabrike u Valjevu rekao da su oni došli u Srbiju prošle godine, u trenutku kada zbog sukoba u Ukrajini niko nije hteo da dođe.

“Rekao sam im da su zadužili zemlju. Hvala našim nemačkim prijateljima”, rekao je Vučić.

Korupcije ima najviše kada se gradi najmanje

Aleksandar Vučić je rekao da je sasvim sigurno korupcije uvek bilo i da će je biti, ali da je ona najveća onda kada se gradi najmanje i istakao da se danas gradi mnogo više nego pre 2012. godine.

“Siguran sam da je i danas ima u meri koja je nedozvoljiva, onda možete da mislite kolika je bila onda kada nije građeno ništa. Znate onaj put kada idete od Osečine ka Loznici. To smo mi izgradili. Ne neki drugi”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara nakon otvaranja fabrike nemačke kompanije Bizerba u Valjevu.

Kako je rekao, siguran je da je korupcije uvek bilo.

Krušik neće biti uništen, ne pristajem na ucene

Vučić je naglasio danas da fabrika “Krušik” nikada neće biti uništena, iako je bilo takvih pokušaja, ali da građani Srbije treba da znaju da svaki dan u tu fabriku na posao ne dolazi skoro 500 radnika i naglasio da nikada neće pristati na ucene, a da će razgovarati sa svima.

Vučić je to rekao nakon otvaranja fabrike Brizerba u Valjevu, koja kako je ocenio, zajedno sa Hansgroe i saobrachajnicama dobnosi promene i čini zdravlje Valjeva, a odgovarajući na pitanje novinara N1 da li će zahtevi radnika “Krušika” biti ispunjeni, uz konstataciju da je tačno da je prosečna plata u toj fabrici veća od 65.000 dinara, ali da oni sa 50.000 navode da im je inflacija obezvredila primanja.

“Farbika je bila uništena pre dve ili tri godine i to zahvaljujući konkurenciji iz inostranstva, koja je radila na tome da ‘Krušik’ bude uništen, ali to se nikada neće desiti”, rekao je Vučić i dodao da je i N1 radio na takvoj promociji.

1 Komentar

  1. Istina
    April 21, 2023 - 7:45 am

    Da li predsednik zna:
    -Da smo najjeftinija radna snaga u Evropi,
    -Da imamo najskuplju hranu u Evropi,
    -Da imamo najskuplju odeću i obuću u Evropi,
    -Da imamo najskuplju dečiju garderobu u Evropi,
    -Da smo najzagađeniji u Evropi, a po nekada i u Svetu
    -Da imamo najveću socijalnu razliku među građanima
    -Da li zna da vlada daje istu pomoć penzionerima sa 10 i sa 150.000 dinara penzije, a osnovni princip socijalne pravde glasi da treba dati najviše onome koji ima najmanje,
    -Da li predsednik zna da da Brnabić kaže da se od minimalca može živeti samo nekoliko dana?
    -Da li predsednik zna da je preko 50% Srbije na minimalcu i da jedva preživljava,
    -Da li predsednik zna da je neodrživ sistem sa ovolikom socijalnom razlikom gde oko 20% građana ima 90% kapitala
    -I konačno da li predsednik zna kada će najmanja plata i penzija biti u visini izgubljene potrošačke korpe?
    -Samo još jedno pitanje, zašto se gasimo, zašto nestajemo zašto ne napravi bar sistem vrednosti pa on kao predsednik da ima najveću platu u Srbiji, pa onda redom do direktora koji imaju milionska primanja? Da li je to normalno?

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *