DIVČIBARE ODLIČNO POSEĆENE ZA VASKRŠNJE PRAZNIKE

Divčibare su za Vaskršnje praznike bile odlično posećene, uprkos hladnom i kišovitom vremenu, saznajemo od divčibarskih hotelijera. Zbog blizine Beograda i Vojvodine, mnogobrojni turisti su odlučili da praznične dane provedu u njima najbližem planinskom centru. Uz čist vazduh i pristipačne predele za šetnju i pešačenje, turistima su bili dostupni i drugi zanimljivi sadržaji. Tako je hotel “Rojal Mauntin” ponudio jedinstven program za decu, od dečjeg bioskopa do potrage za sakrivenim uskršnjim jajima.
Po rečima Filipa Đokovića, vlasnika hotela “Crni vrh”, popunjenost ovog hotela bila je 90 odsto. Tačan broj turista u dane praznika nije poznat, jer su se mnogi odlučili za boravak u privatnom smeštaju, gde su cene noćenja nešto povoljnije. I vlasnici vikendica mahom su porodično i sa prijateljima proveli praznik na Divčibarama.
Po rečima Ane Marković, direktorke Turističke organizacije Valjevo, Divčibare postaju sve popularniji planinski centar, u čiju se infrastrukturu i turističke sadržaje sve više ulaže. Ove godine biće završen “Biciklistički park”, čija izgradnja je počela u novembru prošle godine, ali je obustavljena zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Za ovaj projekat ministarstvo sporta i turizma je prošle godine obezbedilo 11 miliona dinara a Grad Valjevo još 3 i po miliona dinara. Za početak Turistička organizacija Valjevo je nedavno obezbedila deset planinskih bicikli za ljubitelje ekstremnih sportova. U toku je i izrada projekta za vidikovac na Golupcu. Cilj je da se smanji jaz između letnje i zimske sezone i da Divčibare pruže turističke sadržaje i usluge tokom cele godine.
Tradicionalno se najveći broj turista očekuje za Prvomajske praznike. Mada se na Divčibarama i u maju neretko promene sva četiri godišnja doba u danu, nikada to nije uticalo na manju posetu. S prvim livadskim cvećem i cvetanjem belog narcisa Divčibare su uvek privlačne, posebno onim Valjevcima, koji se još uvek sećaju manifestacije “Beli narcis”.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *