Posle 40 godina lift stolica za invalide na bazenu

Ustanova za fizičku kulturu Valis pre početka nove sezone kupanja u SRC Petnica postaviće lift stolicu za invalide kako bi i ovoj kategoriji stanovništva bilo omogućeno korišćenje bazena. Istovremeno već uradjena pristupna rampa za invalide u hali „Svetomir Djukić“.

„Planiramo da taj posao sa postavljanjem lift stolice za invalide završimo do početka sezone kupanja. Videćemo koji model je najbolji, po onome što smo do sada razmatrali predvidjeni iznos koji treba izdvojiti je oko milion dinara. Cilj nam je da bazen učinimo dostupnim svima za korišćenje, ne postoji nijedan razlog zašto invalidi ne bi koristili bazen. To nije na kraju pitanje samo nekog ugodjaja za njih već i važan segment u velikom boju i medicinskog tretmana“, kaže direktor uFK Valis Željko Ostojić.

SRC Petnica i bazeni postoje već skoro 40 godina, a ovo je prvi put da se i invaidnim licima omogućava pristup bazenu. Lift stolica biće postavljena u plićem delu olimpijskog bazena i biće dostupna svima kojima je neophodna pomoć za ulazak u bazen.

Istovremeno UFK Valis uveliko privodi kraju posao uklanjanja barijera za ulazak u Dom sporta kako bi licima u kolicima bilo omogućeno da udju u halu. Od kako je Dom sporta poveren Valisu na staranje došlo je do ozbiljnih promena po pitanju korišćenja objekta i termina za gradjane. Nakon što su posle 30 godina ponovo termine dobili najmladji sugradjani, prvi put bez problema sa ulaskom moći će da objekat koriste i invalidi.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *