Valjevo dobitnik dijamantske plakete “Šampion solidarnosti”

Grad Valjevo dobitnik je dijamantske plakete „Šampion solidarnosti“, najvišeg priznanja koje dodeljuje Institut za transfuziju krvi Srbije.

Priznjanje je Gradu dodeljeno za učešće u zimskoj i letnjoj kampanji 2022. godine i najveći broj davalaca krvi, saopštila je PR služba Grada.

Kako se navodi u saopštenju, tim povodom, u Požarevcu je organizovan novogodišnji prijem Instituta za transfuziju krvi, na kome je uručeno priznanje.

Pored Valjeva, dobitnici dijamantske plakete „Šampion solidarnosti“ su Požarevac, Koceljeva, Golubac, Lajkovac, Smederevo, Loznica, Obrenovac, Velika Plana, Petrovac, Šabac i Smederevska Palanka.

U ime grada Valjeva priznanje su primili član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Marko Jevtić, predsednik Crvenog krsta Valjevo i nacionalne Komisije za dobrovoljno davanje krvi Crvenog krsta Srbije i potpredsednik Crvenog krsta Srbije dr Milutin Mihajlović i sekretar Crvenog krsta u Valjevu Aleksandar Tomić.

– Naš grad je osvojio četvrto uzastopno priznanje, a treću dijamantsku plaketu, u konkurenciji 44 grada i opština. Zahvaljujući humanosti naših sugrađana, kojih je bilo više od 1.500, tokom letnje kampanje je prikupljeno 888, a zaključno sa novembrom 2.717 jedinica krvi, što je porast u odnosu na prošlu godinu, kada je sakupljeno 2.361 jedinica, navodi se u saopštenju Grada.

Tako je ostvaren cilj da se na 72 planirane akcije koje je organizovala Gradska organizacija Crvenog krsta prikupi 3,1 posto jedinica u odnosu na broj stanovnika.

Valjevci su i ove godine pokazali svoju humanost i spremnost da dobrovoljnim davanjem krvi pomognu svima kojima je pomoć potrebna.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *