Vučić: Razgovori o KiM i o energetici, u kojoj moramo da uspemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Oslu da je sa norveškim domaćinima razgovarao o Kosovu i Metohiji, ali i priorotetno o bilateralnim odnosima, pre svega u energetici, u kojoj, kaze, moramo da ostvarimo značajan napredak, u čemu mogu da nam pomognu partneri iz Norveške.

“Razgovarali smo o svim važnim temama, za nas je pitanje KiM od ogromnog značaja. Razgovarali smo suštinski o tome, jer Norveška bolje, tačnije i preciznije od svih, dijagnostikuje stanje na terenu, razume situaciju i prati sve. Oni su neko ko čuva mir u 20. i 21. veku, po završetku višedecenijskih sukoba koje su imali i to poštuju”, rekao je Vučić u izjavi novinarima.

Norvežani ponudili tri rešenja, potrebne promene u javnim preduzećima

Aleksandar Vučić je potvrdio danas da je završena studija o razvoju energetskog sektora i preneo da su Norvežani ponudili tri rešenja, koja podrazumevaju velike promene u javnim preduzećima.

Kako je preneo novinarima u Oslu, studija je napravljenana nekoliko stranica i to jednostavno, precizno, bez filozofije za razliku od naših strategija koje se, kako kaže, pišu na 200 strana.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *