Bivši fudbaler Vojimir Voja Sinđić prijavljen za nasilje u porodici

D.S. bivša supruga Vojimira Voje Sinđića podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg supruga policijskoj stanici u Ubu.

Bivša Sinđićeva supruga nam je u telefonskom razgovoru potvrdila da je 10. marta ove godine preko svog advokata podnela krivičnu prijavu za porodično nasilje. Na naše pitanje kada, gde i kako se nasilje dogodilo, D. S. nije želela da odgovori.

Telefonskim putem kontaktirali smo Vojimira Voju Sinđića, koji je na naše pitanje da li je tačno da je bivša supruga podnela krivičnu prijavu protiv njega, prekinuo vezu.

Naš sledeći poziv bio je upućen Sinđićevom advokatu u Valjevu, Veri Aćimović. Na pitanje da li je upoznata sa činjenicom da je protiv njenog klijenta podnešena krivična prijava za nasilje u porodici, gospođa Aćimović je najljubaznije odgovorila da u ovoj fazi predmeta nije u mogućnosti da iznosi bilo kakve komentare.

Kako saznajemo iz izvora bliskih policiji a poznatih redakciji, Vojimir Voja Sinđić je godinama fizički ali i psihički zlostavljao bivšu suprugu i svoju decu.

– Ub je malo mesto, sve se brzo sazna. Znali smo da je Voja Sinđić godinama zlostavljao suprugu i decu. Ruke su nam bile vezane, nismo mogli intervenisati jer do tada nije bilo prijava od strane njegove porodice. Znam da su se i zvanično razveli pre nekih godinu dana. Voja je naprasit čovek teške i prgave naravi i ništa me ne bi iznenadilo od njega, navodi naš izvor koji je želeo ostati anoniman.

– Voju i njegovu suprugu poznajem godinama, mogu vam reći da je tu bilo svega, od tuče pa sve do pretnji smrću od strane Voje. Sećam se da je Voja jednom prilikom svoju stariju ćerku tako mučno pretukao da nakon toga devojčici nije bilo dobro. Zašto to nije prijavljeno verujte mi da mi nije jasno. Često je vikao na decu, pretio im je, ponavljam da je stariju ćerku fizički napastvovao. Prema sinu takođe nije bio nimalo nežan, često ga je ponižavo, pretio mu, rekao je naš izvor i dodao da zna da je Voja jednom prilikom rekao da ako ona (bivša supruga D.S.) uzme bilo šta od imovine da će je ubiti.

Centar za socijalni rad saslušao je maloletnu ćerku Sinđića i bivše supruge D.S . Po našim saznanjima Centar za socijalni rad je uputio maloletnu ćerku u policiju u Ubu gde je saslušana u svojstvu svedoka ili oštećene.

Informaciju da li su Osnovno javno tužilaštvo i policija opštine Ub reagovali na krivičnu prijavu za nasilje u porodici nismo dobili do izlaska ovog članka.

Bez licence radio kao kondicioni trener

Povodom informacija dobijenih od našeg sagovornika kontaktirali smo Trenersku organizaciju Fudbalskog Saveza Srbije, odakle smo dobili informaciju da Vojimir Voja Sinđić nema trenersku licencu, međutim, Sinđić je bio angažovan u FK “Inđija“ kao kondicioni trener. Postavlja se pitanje kako je bivši fudbaler, bez licence, obavljao tu funkciju.

U dugovima do guše

Naši sagovornici su nas takođe uputili i na činjenicu da je, dužan, kako državnim, tako i privatnim firmama i institucijama. Između ostalih, tu informaciju su nam potvrdili i iz FK „Budućnost Krušik“ i naveli da Sinđić ovom fudbalskom klubu duguje iznos od 16.000 eura. Predmet se trenutno nalazi kod Javnog Izvršitelja.

Tokom pripreme ovog članka saznali smo i da je Vojimir Voja Sinđić na ročištu dana 09. marta u Višem sudu Valjevo pretio i ucenjivao svedoka G.Ž.

Redakcija

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *