Saopštenje Udruženja boraca Valjevo o aktivnostima u programu Borisav – Tradicije 19

Saopštenje Udruženja boraca Valjevo o aktivnostima u programu Borisav – Tradicije 19 dobijen i odobren od strane Ministarstva za boračka pitanja ministarke prof dr Darije Kisić Tepavčević, pomoćnice ministra Maje Đorđević i komisije ministarstva.

Projekat Borisav Tradicije 19 odobren je dana 29.10.2021.. godine a početak rada na projektu je počeo 25.11.2021 godine a sve u skladu sa aktivnostima i odobrenom budžetu projerkta.

Godina 2021 je za nas u Udruženju boraca bila jedna od najboljih godina koju smo ostvarili u svom radu zahvaljujući Kabinetu predsednika republike Srbije, Ministarstvu za boračka pitanja i Gradu Valjevu i obostranom saradnjom.

Od samog početka projekta do danas 25.01.2022. godine pored velikog broja aktivnosti koje se u Udruženju odvijaju najviše na kraju i na samom početku godine, uspeli smo da uradimo sledeće u projektu Borisav – Tradicije 19. i to podelili smo štampanog materijala – kalendara 170, visokokvalitetih majica sa logom udruženja i ministarstva 114, pamučnih maski sa logom udruženja i ministarstva 220,  kapa – kačketa sa logom udruženja i ministarstva 29, privezaka sa logom Udruženja 150, olovki sa logom udruženja i ministarstva 150, naočara sa određivanjem dioptrije 27, pregleda kod lekara specijalista u privatnoj poliklinici 31, ekskurzije sa fizičkim aktivnostima, edukacijom i druženjem 15, okruglli stolovi – treninzi, radionice sa keteringom 10, lepljenje obaveštenja 469.

Da bi sve bilo javno i transparentno iznećemo podatak i o cenama usluga i to: naočare sa određivanjem dioptrije 3.400,00 din, maske od 50,00 din do 90,00 din, kačketi 490,00 din, specijalistički pregledi od 2.500,00 din do 3.000,00 din, majice od 150,00 din do 499,00 din, štampa od 30,00 din do 120,00 din, ekskurzije sa fizičkim aktivnostima po članu gde je sve besplatno sa svim troškovima oko 2.500,00 din, okrugli stolovi sa prostorom i keteringom po članu oko 1200,00 din itd.

Mi se sada nalazimo na jednoj trećini urađenog projekta i nastavljamo dalje sa aktivnostima onako kako piše u projektu i odobrenom budžetu. Pozivamo sve naše članove da se uključe u isti projekat i aktivnosti i svi će biti uključeni uz strogo poštovanje mera protiv virusa Korona.

Godina 2021 je godina lično našeg uspeha jer je donet ZAKON O PRAVIMA BORACA,

VOJNIH INVALIDA, CIVILNIH INVALIDA RATA I ČLANOVA NjIHOVIH PORODICA gde su se mnoga prava popravila porodicama poginulih boraca, mirnodopskim i civilnim invalidima rata i ratnim vojnim invalidima a sama primanja su uvećana za 50% posto a borci su posle 30 godina prvi put ušli u zakon i mnogi primaju borački dodatak u iznosu od 16.000,00 dinara i to oni koji su stekli uslov iz Zakona na to pravo. Zadovoljni smo jer je zakon u dobrom delu pisao Bradić Ljubomir učestvovao na svim raspravama a sa 15 Valjevskih boraca u više navrata štrajkujući glađom skrenuo pažnju državi da zakon mora konačno da se donese posle 30 godina. Zahvaljujući takoj borbi i ležanju na betonu danas se u Udruženju boraca dele legitimacije borca, ratnog vojnog invalida, cir, mrvi i porodice poginulog borca svima koji su taj status ostvarili. Mnogi u to nisu verovali pa je danas teško istini pogledati u oči a mi koji smo podneli žrtvu praštamo onima koji nisu verovali a to je bio mali broj ljudi.

U narednom vremenskom periodu Zakon se mora još popraviti kao što je ispravljen kod teških ratnih vojnih invalida i ostvarivanja prava na dobijanje automobila na svakih sedam godina od države pod određenim uslovima i to opet na predlog Lj. Bradića i podršku predloga od strane šefa kabineta predsednika Ivice Kojića i ministarke za boračka pitanja prof dr Darije Kisić Tepavčević.

Za ove dve godine od kada traje virus podelili smo preko 5.000 maski i sa zadovoljstvom ističemo da se ni jedan član nije zarazio u samom Udruženju boraca a sve zahvaljujući dobroj saradnji i pomoći Ministarstva za boračka pitanja, grada Valjeva i Kabinetu predsednika Srbije gde posebno ističemo nesebičnu pomoć šefa kabineta gospodina Ivice Kojića.

 

 

Predsednik Udruženja boraca Valjevo

I rukovodilac projekta Borisav – Tradicije 19

Bradić Ljubomir

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *