Valjevo i Lajkovac od ponedeljka na kombinovanoj nastavi

Od ponedeljka, 27. septembra primenjivaće se drugi model, odnosno kombinovana nastava u sedmom i osmom razredu na teritoriji Ivanjice, Lajkovca, Valjeva i Kragujevca.

Drugi model nastave podrazumeva da se kombinuje neposredna nastava i nastava na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.
Kada je reč o srednjim školama, drugi model, to jest kombinovana nastava, primnjivaće se na teritoriji 18 lokalnih samouprava, to su Beograd, Valjevo, Vranje, Leskovac, Lajkovac, Lebane, Prokuplje, Ub, Čačak, Bajina Bašta, Velika Plana, Vladičin Han, LJig, Kragujevac, Sjenica, Šabac, Niš iSremska Mitrovica.
Treći model, odnosno potpuni prelazak na onljn nastavu primenjivaće se u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave i to Ivanjica, Novi Pazar i Užice.
U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.
– Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled obolevanja učenika – saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Imajući u vidu specifičnost organizacije obrazovno-vaspitnog rada u školama za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Tim za škole doneo je odluku da ukoliko se u odeljenju kod dva učenika potvrdi infekcija SARS-CoV-2 virusom, predlaže se prelazak na nastavu na daljinu u trajanju od 10 kalendarskih dana uz prethodne obavezne konsultacije sa roditeljima učenika tog odeljenja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *